Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
1 тисяча 700 жителів ОТГ - на обліку центру зайнятості

Центр зайнятості сприятиме підготовці кваліфікованих фахівців для потреб ОТГ

Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

1 тисяча 700 жителів ОТГ - на обліку центру зайнятості

Волинський ЦРМС та Волинський обласний центр зайнятості домовилися про поглиблення співпраці

У стінах Волинський Центр розвитку місцевого самоврядуваннявідбулася зустріч команди Волинського ЦРМС на чолі із директором Анатолій Пархом'юк з очільником Волинський обласний центр зайнятості Роман Романюк (Roman Romaniuk) для покращення співпраці на благо волинських об’єднаних територіальних громад. Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Директор Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування Анатолій Пархом’юк позитивно відзначив ініціативу Волинського обласного центру зайнятості про реалізацію проекту «Успішна громада». Мовляв, не просто слід створити ОТГ, адже кількість об’єднаних територіальних громад - не самоціль, важливо ще потурбуватися про інструменти для покращення якості послуг у громаді та її кадровий потенціал. Один із нинішніх викликів, який стоїть перед ОТГ - недостатня кількість кваліфікованих кадрів. Він додав, що схожий проект на теренах Волині, а можливо і всієї України реалізовується вперше, тому Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування зацікавлений у такій співпраці.

Нагадаємо, що раніше Волинський обласний центр зайнятості нещодавно презентував проект «Успішна громада», який передбачає підготовку Центром зайнятості кваліфікованих фахівців саме для потреб ОТГ, проведення ярмарків вакансій, тренінгів, семінарів. Також у рамках реалізації проекту на порталі Волинського обласного центру зайнятості буде створений електронний кабінет для кожної ОТГ області, де буде розміщена актуальна інформація щодо ситуації на ринку зайнятості.

Нагадаємо, що раніше Волинський обласний центр зайнятості нещодавно презентував проект «Успішна громада», який передбачає підготовку Центром зайнятості кваліфікованих фахівців саме для потреб ОТГ, проведення ярмарків вакансій, тренінгів, семінарів.

Зауважимо, що для кожної громади характерні специфічні особливості у сфері кадрового забезпечення, але в тій чи іншій мірі потребу у кадрах відчувають усі. Тому такий проект – реальна можливість отримати кваліфікованих фахівців та зробити ще один крок у розвитку громади.

За словами Романа Романюка, станом на 1 листопада цього року на обліку у Волинському обласному центрі зайнятості перебувало 1 тисяча 700 жителів ОТГ. Реалізовуючи проект «Успішна громада», фахівці Волинського обласного центру зайнятості нададуть увесь спектр послуг, які допоможуть громаді отримати кваліфіковані кадри без витрат на їх підготовку. Адже професійне самовизначення незайнятого населення та проведення відповідного навчання відбуватимуться за кошти Волинського обласного центру зайнятості.

У підсумку зустрічі представники Волинського ЦРМС і Волинського обласного центру зайнятості домовилися про поглиблення співпраці для покращення життя в ОТГ.

Telegram Channel