Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Василь Мойсей став почесним громадянином Тернопільщини (посмертно)

Пам’ятаємо Героїв!

facebook.com/Роман Мойсей

Василь Мойсей став почесним громадянином Тернопільщини (посмертно)

Родина Героя Небесної Сотні отримала нагрудний знак «Почесний громадянин Тернопільської області», посвідчення та виплату одноразової грошової допомоги у розмірі десяти мінімальних заробітніх плат

Таке звання присвоїли 6 Героям Небесної сотні: Назарію Войтовичу, Устиму Голоднюку, Олександру Капіносу, Ігорю Костенку, Тарасу Слободяну, Василю Мойсею.Відповідне рішення було прийняте ще в серпні. Василь Мойсей, «Крук» був родом із Тернопільщини, але багато років із братом жив на Волині. 

«Земля, яка народжує Героїв- їх Памятає! Слава Україні!» - написав у «Фейсбуці» брат Василя Мойсея - Роман. 

Василь Мойсей, народився і навчався в Зубрецькій школі на Бучаччині. Згодом поїхав у Луцьк, де навчався в Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна» (м. Луцьк) на 4-му курсі факультету соціальних комунікацій і реабілітації. Хотів стати священиком. 

Земля, яка народжує Героїв- їх Памятає! Слава Україні!

Останній раз приїхав на Майдан до Києва в ніч з 18 на 19 лютого.

На своїй сторінці у соціальній мережі, незадовго до смерті, написав: «Краще вмерти вовком — ніж жити псом.»

Помер у 17-й лікарні міста Києва від вогнепального поранення в грудну клітку. Вранці 20 лютого 2014 року на Інститутській вулиці у нього влучив снайпер. Хлопця не врятувало те, що він був у цивільному бронежилеті. Куля пошкодила важливі кровоносні судини.

Похований 23 лютого 2014 року в Луцьку. Участь у панахиді взяли понад 20 тисяч людей. Василя поховали під вигуки «Слава!» та постріли гармати.

 

 

Telegram Channel