Курси НБУ $ 41.45 € 46.11
«Попросив тільки сигарети і чисту воду», - до Еміля Курбедінова додзвонилися колеги

Адвоката Еміля Курбедінова російські окупанти кинули за грати через те, що він захищає полонених українських моряків.

Фото: ВВС.

Волинь-нова

«Попросив тільки сигарети і чисту воду», - до Еміля Курбедінова додзвонилися колеги

Умови, в яких перебуває кримськотатарський адвокат Еміль Курбедінов, задовільні. Про це повідомив його колега адвокат Едем Семедляєв

Напередодні кримський суд арештував Курбедінова на п'ять діб. Він веде справу одного з українських військових моряків, затриманих Росією, пише ВВС.

Як повідомляє правозахисний рух «Кримська солідарність», Семедляєв сьогодні вранці намагався відвідати Курбедінова в спецприймальнику у Сімферополі, але у вихідні ні адвокатів, ні відвідувачів туди не пускають.

«Вдалося поговорити з ним тільки телефоном. Почувається нормально... Попросив тільки сигарети і чисту воду. Я йому відразу передав», - повідомив Семедляєв.

Колеги адвоката припускають, що його чергове затримання напряму пов'язане з тим, що він зайнявся захистом українського моряка Богдана Небелиці. Він опинився серед інших 24 моряків, яких Росія затримала після захоплення кораблів поблизу Керченської протоки.

За його словами, кримськотатарського адвоката тримають у спецприймальнику для адміністративно затриманих. «Скільки людей там з ним у камері - поки не знаю. Умови тримання задовільні», - заявив Едем Семедляєв.

Напередодні пана Курбедінова визнали винним за статтею 20.3 (ч.1) Кодексу про адміністративні порушення РФ – «Пропаганда чи публічне демонстрування нацистської атрибутики або символіки, або атрибутики чи символіки екстремістських організацій». Йдеться про відео із символікою організації «Хізб-ут-Тахрір», яке Курбедінов публікував на своїй сторінці «ВКонтакте» у 2013 році. «Хізб-ут-Тахрір» є у списку заборонених ФСБ Росії екстремістських організацій.

Йому встановили покарання у п'ять діб адміністративного арешту. Захист Курбедінова вважає цю справу політично мотивованою і має намір оскаржити вирок в апеляційній інстанції. Колеги адвоката припускають, що його чергове затримання напряму пов'язане з тим, що він зайнявся захистом українського моряка Богдана Небелиці. Він опинився серед інших 24 моряків, яких Росія затримала після захоплення кораблів поблизу Керченської протоки.

Еміль Курбедінов захищав кримських активістів Ільмі Умерова, Еміра-Усеін Куку, а також журналіста Миколу Семену.

Telegram Channel