Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
УПЦ МП відповіла на прохання Порошенка допомогти зі звільненням моряків

Митрополит Онуфрій та архієпископ Климент (справа).

orthodox.cn.ua

УПЦ МП відповіла на прохання Порошенка допомогти зі звільненням моряків

Онуфрій не раз» звертався з цим питанням до Кирила

Українська православна церква Московського патріархату заявила, що відповіла на прохання президента Петра Порошенка допомогти зі звільненням моряків, яких Росія захопила в полон 25 листопада.

В коментарі ТАСС глава інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП Климент (Вечеря) сказав, що такі переговори з Росією "на церковній лінії" відбуваються постійно,пише LB.ua.

Власне кажучи, участь церкви в процесі повернення наших солдатів, які перебувають на непідконтрольній Україні території і в Росії, відбувається постійно.  

"Президент України звернувся до блаженнійшого митрополита Онуфрія з таким проханням. Власне кажучи, участь церкви в процесі повернення наших солдатів, які перебувають на непідконтрольній Україні території і в Росії, відбувається постійно. Блаженніший не раз звертався з такими проханнями до патріарха Кирила, і на церковній лінії відбуваються переговори, щоб можна було гуманітарних способом повернути всіх громадян України на нашу територію", - заявив він.

"Поки йде робота, і ця проблема озвучена. Патріарх дуже зацікавлений, щоб зусилля церкви принесли свій плід, тому ми очікуємо, що будуть якісь результати", - зазначив він.

Нагадаємо, 25 листопада Росія захопила три українські військові кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксир - 24 людини - доставили до Сімферополя, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців на два місяці. Наступного день моряків перевезли в Москву, де вони і перебувають зараз.

Telegram Channel