Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
У громадах області зреалізують додаткові інфраструктурні проекти

Усі пропозиції від об’єднаних територіальних громад направлять для затвердження до Мінрегіонбуду.

voladm.gov.ua

У громадах області зреалізують додаткові інфраструктурні проекти

У 2018 році Волинь отримала 106 млн 421 тис. грн інфраструктурної субвенції, за рахунок якої реалізують 159 проектів

Починаючи з 2016 року в Україні здійснюють фінансову підтримку об’єднаних територіальних громад – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури ОТГ. Кошти не перехідні, а тому, у разі їх не освоєння, гроші повертаються наприкінці року до державної скарбниці. Відтак, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Валентина Цьося відбувся аналіз використання відповідної субвенції.

Для початку начальник відділу регіональної політики управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Ірина Лебедюк повідомила, що нині надійшло три заявки щодо надання висновку про відповідність плану соціально-економічного розвитку громади. До слова, це стало можливим завдяки економії коштів.

Зокрема, Самарівська ОТГ цьогоріч від держави отримала більше 3 млн грн. Всі заплановані роботи виконані. Але за рахунок економії коштів під час будівництва вуличного освітлення по вулиці Соборній в с. Самари, хочуть закупити додаткове обладнання для трактора МТЗ 1025.2 (косарка роторна, борона дискова) та дизельного генератора для КП «Житлово-комунального господарства Самарівської сільської ради».

У Цуманській ОТГ у 2018 році реалізували лише один, але грандіозний проект – реконструкція адмінбудівлі селищної ради. Сума фінансування – 2 млн 552 тис.грн. 

Натомість, в Цуманській ОТГ у 2018 році реалізували лише один, але грандіозний проект – реконструкція адмінбудівлі селищної ради. Сума фінансування – 2 млн 552 тис. грн. Однак, через довготривалі тендерні процедури, а також несприятливі погодні умови, підрядна організація не встигає завершити виконання робіт. Відтак, кошти пропонують спрямувати на реконструкцію вуличного освітлення в селах Холоневичі, Берестяне та смт Цумань. Загалом – 6 проектів.

Що ж стосується Поворської ОТГ, яка отримала 2,9 млн грн інфраструктурної субвенції, то 921 тис. грн хочуть перенаправити з капітального ремонту шатрової покрівлі ЗОШ І-ІІІ ст. с. Козлиничі на реконструкцію сільського будинку культури в с.Поворськ. Причина – на школу отримали кошти субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (так званий депутатський соцеконом). Реконструкцію ж клубу планують продовжити вже у 2019 році. Загальна вартість проекту – більше 7 млн грн.

Усі пропозиції від об’єднаних територіальних громад щодо отримання висновку про відповідність плану соціально-економічного розвитку громади передадуть на підпис голові облдержадміністрації Олександру Савченку. Опісля – їх направлять для затвердження до Мінрегіонбуду.

Нагадаємо, що у 2018 році Волинь отримала 106 млн 421 тис. грн інфраструктурної субвенції, за рахунок якої реалізують 159 проектів. Найчастіше в ОТГ здійснюють капітальний ремонт, реконструкцію та будівництво вуличного освітлення, ремонт вулиць, реконструкцію та ремонт закладів освіти, культури, адміністративних будівель, купують спецтехніку для місцевих комунальних підприємств тощо.

Telegram Channel