Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Призовників шукають у сусідів

На Рівненщині кожного призову по 20-30 осіб не з’являються до комісаріатів, чим порушують закон.

Фото з вільних джерел

Призовників шукають у сусідів

У соцмережі неабиякий резонанс викликало повідомлення з Рівного про те, що там представники військкомату з сусідньої області хотіли забрати молодого хлопця на проходження медкомісії прямо із зупинки громадського транспорту

За словами автора допису, жодних документів і повістки вони не пред»явили. Натомість грубіянили, нецензурно висловлювались і заставляли хлопця сісти в машину і їхати з ними.

У результаті друг викликав поліцейський патруль, який постановив, що військові діють без жодних на те підстав і закликав їх розійтись по-доброму.

Хлопець зареєстрований у Хмельницькій області. І з тамтешнього райвійськкомату приїхали військові, бо там 19-річний юнак не стоїть на обліку. 

Тим часом у Рівненському обласному військовому комісаріаті не підтверджують і не спростовують цю подію. При цьому нагадують: осінній призов до лав Збройних Сим розпочався 1 жовтня. Всі, хто не з’явився до комісаріату у 10-денний термін, є порушниками.

Ситуацію прояснили патрульні рівненської поліції, які прибули за викликом на місце події. Як з'ясувалося, ця зустріч на зупинці громадського транспорту в Рівному не була випадковою.

Хлопець зареєстрований у Хмельницькій області. І з тамтешнього райвійськкомату приїхали військові, бо там 19-річний юнак не стоїть на обліку.

Говорить речник патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко: «Було два виклики. Один від працівників військкомату. Це справді були посадові особи, вони мали усі документи, посвідчення. І вони мали розмову з цим юнаком, який, за їх словами, не став на військовий облік. Вони справді хотіли з ним поспілкуватися. Інший виклик був від мешканця Хмельницької області.       

Патрульні відібрали пояснення у обох сторін. Конфлікт вдалося вирішити мирно.

До речі, на Рівненщині кожного призову по 20-30 осіб не з’являються до комісаріатів, чим порушують закон. За неявку передбачена адміністративна і кримінальна відповідальності. Найсуворіше покарання за рішенням суду – умовне засудження на рік.

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel