Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
У Страсбурзі - страх через стрілянину на різдвяному ярмарку

Сотні правоохоронців розшукують стрільця, який вбив трьох людей та поранив ще 12 у французькому місті Страсбург.

ВВС

У Страсбурзі - страх через стрілянину на різдвяному ярмарку

Троє людей загинули, поліція розшукує підозрюваного

Сотні правоохоронців розшукують стрільця, який вбив трьох людей та поранив ще 12 у французькому місті Страсбург.

Стан шістьох постраждалих лікарі оцінюють як серйозний, ще шестеро людей отримали легкі травми, повідомляє поліція. МВС Франції закликає жителів Страсбурга не виходити на вулицю.

 Підозрюваний втік у вівторок ввечері після перестрілки із солдатами та поліцейськими. Припускають, що його могли поранити.

Стрілянина сталася поруч з різдвяним ярмарком на одній із центральних площ міста.

Французький прокурор з протидії тероризму розпочав розслідування. Проте мотиви стрільця поки залишаються незрозумілими.

Пан Кастанер підтвердив, що троє людей померли. На кордонах Франції та на різдвяних ярмарках по всій країні посилили контроль.

Стан шістьох постраждалих лікарі оцінюють як серйозний, ще шестеро людей отримали легкі травми, повідомляє поліція.

МВС Франції закликає жителів Страсбурга не виходити на вулицю.  29-річний підозрюваний вже мав проблеми з законом..

Французькі ЗМІ повідомляють, що вранці у вівторок поліція вчинила облаву на будинок підозрюваного та збиралася його арештувати, однак тому вдалося втекти. За інформацією французького телеканалу BFM, чоловіка підозрювали у причетності до пограбування. В його будинку знайшли гранати.

Європейський парламент, який розташований неподалік, тимчасово закрили. Президент Європарламенту Антоніо Таджані згодом написав, що їх "не залякають терористичними або кримінальними нападами".

Президент Франції Еммануель Макрон, який взяв участь у кризовій зустрічі з урядовцями у Парижі, пізніше заявив, що "всі нація солідарна" зі Страсбургом, жертвами та їхніми сім'ями.

Атака сталася приблизно о 20:00 за місцевим часом (21:00 за Києвом) поблизу знаменитого різдвяного ярмарку у Страсбурзі, на якому о цій порі року бувають тисячі відвідувачів.

Патер Фріц розповів ВВС, що він почув постріли та побачив чоловіка, який лежав на мосту. Він сказав, що намагався допомогти йому, але чоловік помер.

"Машини швидкої допомоги не могли заїхати на територію ярмарку", - сказав він, додавши - " Через 45 хвилин ми припинили реанімацію, тому що лікар сказав нам телефоном, що це безглуздо".

Інший чоловік, який назвався Фатіхом, повідомив агентству AFP, що після того, як пролунали постріли, на вулицях розпочалося "пекло".

Місцевий журналіст Бруно Пуссар написав у Twitter, що на своїй вулиці в центрі міста він почув десяток прострілів - спочатку кілька поодиноких, а потім чергою.

 Міський голова Страсбурга Роланд Ріс повідомив, що у середу різдвяний ярмарок закриють, а прапори у місті опустять.

Telegram Channel