Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Від автівки дешевше відмовитися

Трапляються випадки, коли власники залишають автомобілі просто на кордоні, або, щоб хоч якось відшкодувати вкладені кошти

Фото ілюстративне

Від автівки дешевше відмовитися

Власники автомобілів на іноземній реєстрації  не задоволені умовами розмитнення, які нещодавно ухвалила Верховна Рада України. Вони, зокрема, звинувачують митників у штучному збільшенні ціни розмитнення «євроблях»

Говорить активіст громадського об`єднання «Авто Євро Сила-Рівне» Роман Стецько: «Ще донедавна «євробляхарі» хотіли розмитнити автівки і їздити легально. Проте зараз ціна легалізації транспортного засобу завищена у рази. Потрібно, щоб була злагоджена робота між працівниками митниці і Державної фіскальної служби, яка, власне, і робить націнку вищу у 2 рази. Потрібно звертати увагу на ціну, яка вказана у договорі купівлі-продажу автомобіля, а не на каталоги Німеччини, де найдорожчі автомобілі.

Трапляються випадки, коли власники залишають автомобілі просто на кордоні, або, щоб хоч якось відшкодувати вкладені кошти, здають «євробляхи» на автозапчастини. За машину у середньому дають не більше 500 доларів США.

Є навіть інформація, що митники дивляться українські Інтернет-магазини, а потім виставляють вартість автомобіля, від якої необхідно сплатити податок.

Тож тепер трапляються випадки, коли власники залишають автомобілі просто на кордоні, або, щоб хоч якось відшкодувати вкладені кошти, здають «євробляхи» на автозапчастини. За машину у середньому дають не більше 500 доларів США».

Валентин СТАВСЬКИЙ.

Telegram Channel