Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Києво-Печерській лаврі до об'єднавчого собору планували провокацію

Служба базпеки збирається допитати митрополита Павла.

Фото: Гордон.

Волинь-нова

У Києво-Печерській лаврі до об'єднавчого собору планували провокацію

Мешканець Києва за фінансової підтримки з Росії мав організувати акції протесту перед об'єднавчим собором у Києво-Печерській лаврі. У цьому йому мав допомогти намісник лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло, заявив заступник голови Служби безпеки України Віктор Кононенко

Служба безпеки України задокументувала наміри організувати в Києві та інших регіонах провокації напередодні та під час проведення об'єднавчого собору і створення Уукраїнської помісної православної церкви. Про це під час брифінгу заявив заступник голови СБУ Віктор Кононенко, повідомляє кореспондент видання ГОРДОН.
"У листопаді цього року до жителя Києва, який неодноразово брав участь в акціях різновекторних політичних сил, звернулась особа на ім'я Юрій, який відрекомендувався активістом Антимайдану, що переховується в Москві, із пропозицією організувати в Києві акції протесту", – зазначив Кононенко.
За його словами, зустріч відбулася в Москві. Юрій запропонував киянину організувати акцію протесту в Києво-Печерській лаврі. На ці цілі чоловік одержав $5 тис.

За його словами, зустріч відбулася в Москві. Юрій запропонував киянину організувати акцію протесту в Києво-Печерській лаврі. На ці цілі чоловік одержав $5 тис.

Мешканець Києва мав "встановити контакт" зі священнослужителем на ім'я Павло.
Після повернення в Україну киянин звернувся у СБУ.
8 грудня чоловік зустрівся зі священиком – ним виявився намісник лаври, митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.
Акцію було заплановано на 12.00 сьогоднішнього дня, однак її попередили правоохоронці.
"Головна версія, яку ми розглядаємо сьогодні, – скоєння злочину щодо осіб, яких планували залучити до цих акцій, а саме вчинення резонансних протиправних дій, пов'язаних із загибеллю і пораненнями простих громадян, додатково залученими до цього громадянами. Це мало стати підтвердженням попередніх "страшилок" про переслідування вірян Української православної церкви радикалами і захоплень святинь, а з іншого боку – могло поставити під загрозу проведення об'єднавчого собору", -- підкреслив заступник голови СБУ.
За його словами, митрополита Павла допитають у межах цієї справи.

Telegram Channel