Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинь отримає на сільську медицину майже 200 мільйонів

Олександр Савченко: «Ми не провалимо президентську програму із реформування сільської медицини».

Фото: glavcom.ua

Волинь-нова

Волинь отримає на сільську медицину майже 200 мільйонів

Для Волинської області виділили цільову медичну субвенцію у сумі 189,4 млн гривень.

Її спрямують на будівництво та капітальний ремонт 15 амбулаторій, придбання 130 службових автомобілів та медичного обладнання. Ці кошти – масштабний проект Президента України Петра Порошенка «Розвиток сільської медицини». Голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко запевнив, що докладе максимум зусиль, аби ці кошти ефективно та вчасно освоїти.

Про це стало відомо під час засідання колегії управління охорони здоров’я обласної державної адміністрації сьогодні, 13 грудня 2018 року.

Олександр Савченко пригадав й гіркий приклад – 10 мільйонів доларів – позика Світового банку, яку могли б застосувати в медицині Волині, область втратила.

— До нас надходить дуже багато коштів, і навіть проект Президента України Петра Порошенка «Розвиток сільської медицини» є дуже масштабним. Ми вже почали реалізувати проект і ми його не провалимо, я вас запевняю. Я нікому не дам можливості не виконати хоч щось, - запевнив керівник найвищої виконавчої гілки влади в області.

Однак, Олександр Савченко пригадав й гіркий приклад – 10 мільйонів доларів – позика Світового банку, яку могли б застосувати в медицині Волині, область втратила.

Окрім того, Олександр Ілліч відзначив високий рівень професійних якостей волинських медиків та закликав їх спільно працювати, аби навіть найстаріші волиняни зверталися саме до традиційної медицини.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Telegram Channel