Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Волинські податківці радять, яке спиртне краще придбати на Новий рік

Про факти реалізації алкоголю без акцизних марок фіскали просять повідомляти за номерами телефонів у Луцьку (0332) 777102 або (0332) 724414.

Pixabay

Волинські податківці радять, яке спиртне краще придбати на Новий рік

Працівники фіскальної служби наполегливо рекомендують купувати лише легальну підакцизну продукцію

У повідомленні Головного управління ДФС в області сказано, що алкоголь, який перебуває в легальному обігу, відповідає стандартам якості та не зашкодить життю і здоров’ю споживачів за умови помірного споживання. Окрім того, лише легальний продаж спиртного і тютюнових виробів, обсяги придбання якого зростають у переддень новорічно-різдвяних свят, поповнює бюджет.  

Кожен, хто придбав спиртне сумнівної якості, ризикує життям та здоров’ям, сприяючи ще й втратам бюджетів.

«Застерігаємо громадян від придбання та споживання лікеро-горілчаної продукції у сумнівних місцях чи без марок акцизного податку вставленого зразка. Такий сурогатний продукт – пряма  загроза життю та здоров’ю. Окрім того, продавець такої продукції не виконує своїх зобов’язань перед бюджетом. А це означає, що кожен, хто придбав спиртне сумнівної якості, ризикує життям та здоров’ям, сприяючи ще й втратам бюджетів», - наголошує начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Отже, громадяни мають право перевірити наявність ліцензії для реалізації підакцизної продукції, марки акцизного податку встановленого  зразка на пропонованому товарі та факт відображення у фіскальному чеку суми роздрібного акцизу. Власне ці три складові убезпечать від шкідливого сурогату.

Джерело: Сектор комунікацій ГУ ДФС у Волинській області
Telegram Channel