Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українських полонених моряків захищають 34 адвокати

25 листопада 2018 року внаслідок збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів – захоплені у полон.

TASS

Українських полонених моряків захищають 34 адвокати

Юристи працюють на добровільних засадах

Про це у понеділок на прес-конференції в Укрінформі заявила Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Ми усі робимо важливу роботу, щоб повернути наших моряків, наших політв’язнів додому. Але Путін брав їх у полон не для того, щоб їх відпустити. Ми розглядаємо повернення наших військових у рамках Женевської конвенції. Жодні суди, судилища не можуть поширюватися на наших моряків. Вони мають бути негайно звільнені та повернуті додому», – наголосила Денісова.

Було важливо, щоб у цю групу не потрапили «кроти» та «ефесбешники».

За її словами, надважливим було забезпечити кожному полоненому українському моряку професійний юридичний захист.

«Підібрано команду юристів з кримських адвокатів, які підтримували наших моряків з перших хвилин захоплення, та московських адвокатів. Координатором призначено Миколу Полозова. Було важливо, щоб у цю групу не потрапили «кроти» та «ефесбешники». Таку роботу було проведено. Усіх адвокатів перевірила Служба безпеки. На сьогодні двадцять чотирьох моряків захищають 34 адвокати», – сказала Денісова.

«Поки усі адвокати надають юридичну допомогу безоплатно. З 1 січня 2019 року будуть укладені та підписані договори між консульським службами МЗС та адвокатами, що дадуть юридичні наслідки та висновки», – наголосила Денісова.

Telegram Channel