Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Майже українська Вікіпедія?

Заплановано близько 80 тисяч статей.

Читомо.

Майже українська Вікіпедія?

«Енциклопедичне видавництво» запустило онлайн-версію «Великої української енциклопедії» — е-ВУЕ

Про це повідомляє прес-служба видавництва, інформує портал Читомо.

Сайт позиціюється організацією як універсальна науково-популярна мультимедійна енциклопедія з ілюстративним матеріалом (світлини, карти, схеми, графіки, діаграми, креслення, малюнки, рисунки), а також аудіо та відео.

«Велика українська енциклопедія» — багатотомне (орієнтовно в 30 томах) видання, підготовка якого в паперовій та електронній версіях триває з 2013 року. Заплановано близько 80 тисяч статей. Основну мету створення екциклопедії на сайті установи формулюють так: «подати для найширшого читацького загалу в стислій і доступній формі системний набір сучасних достовірних наукових відомостей з усіх галузей людських знань у зручному для користування форматі, адекватному модерному розвиткові інформаційних технологій».

«Велика українська енциклопедія» — багатотомне (орієнтовно в 30 томах) видання, підготовка якого в паперовій та електронній версіях триває з 2013 року.

У 2016 році вийшов друком перший том «Великої української енциклопедії» (А-Акц). Проект реалізовуватиметься до 2026 року.

Концепція видання зорієнтована на сучасне наукове осмислення картини світу, історії людської цивілізації та внеску в неї українського народу. У ВУЕ обіцяють представити найвидатніші події та постаті світової історії, науки, культури, мистецтв та інших сфер людської діяльності, інтерпретувати найважливіші відкриття, розповісти про суспільні інституції та господарські структури, що вплинули на долю світу й народів, і відобразити рух політичних, культурних та наукових ідей.

В «Енциклопедичному видавництві» зазначили, що статті е-ВУЕ — це авторські рубриковані ілюстровані лонґріди з елементами інклюзії: адже на порталі розміщуються зокрема й аудіо версії статей для людей із порушеннями зору.

Наразі оцифровано невелику частину матеріалу енциклопедії. Портал містить чотири рубрики: «Персоналії», «Природа», «Цивілізація», «Галузі знань».

Організатори також запрошують усіх охочих долучитися до створення статей: на сайті є форма для подачі на авторство.

Telegram Channel