Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Надія повернути сина згасла: знайдений у Афганістані чоловік - не волинянин Ігор Білокуров (Відео)

Родинного зв’язку - не встановлено

ВВС

Надія повернути сина згасла: знайдений у Афганістані чоловік - не волинянин Ігор Білокуров (Відео)

Наш земляк зник безвісти в Афганістані у 1988 році, коли воював там у лавах радянської армії

Кілька років тому його матір Антоніна встановила на сільському цвинтарі надгробок з його іменем, повідомляє ВВС. У лютому 2018 року до групи українців, що подорожували Афганістаном, підійшов схожий на Ігоря чоловік. Мама, яка 30 років нічого не знала про долю сина, отримала надію зустрітися з ним. 

Журналіст ВВС Джона Фішер знову повернувся у село, через 10 місяців. Він повідомив матері воїна-афганця:  генетична експертиза заперечила, що знайдений чоловік  є сином  Антоніни Білокурової.

У Антоніни Білокурової та Амрудіна були взяті зразки ДНК на встановлення родинного зв’язку. У Ігоря  в Афганістані зразки для тестів брали українські ветерани, які спеціально для цього прилетіли до країни. Днями з лабораторії прийшли результати аналізів. Журналіст ВВС Джона Фішер знову повернувся у село, через 10 місяців. Він повідомив матері воїна-афганця:  генетична експертиза заперечила, що знайдений чоловік  є сином  Антоніни Білокурової.

Волинянка зі сльозами зустріла інформацію. «Щоб ще дочекатися сина – вже б і вмирала...», – сказала пані Антоніна. 

Перед від’їздом знімальна група відвідала надгробок Ігоря на цвинтарі. «Якщо ніхто не бачив людину мертвоою, ніхто не може стверджувати, що вона загинула. Отже, ми продовжуємо пошук», – зазначили журналісти ВВС у фільмі про драматичну історію волинської родини. 

Telegram Channel