Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Рятувальники Волині презентували читачам бібліотеки «Словничок фемінітивів» та розповіли про жінок-пожежників

У період між І та ІІ світовими війнами на Волині активно створювалися та діяли жіночі пожежні команди.

ДСНС

Рятувальники Волині презентували читачам бібліотеки «Словничок фемінітивів» та розповіли про жінок-пожежників

21 грудня у Волинській обласній дитячій бібліотеці відбулася презентація «Словничка фемінітивів для прес-офіцерів та прес-офіцерок територіальних управлінь Державної служби України з надзвичайних ситуацій».

Під час наукової розвідки «Українські фемінітиви» старшокласники Луцької гімназії № 4 імені Модеста Левицького з’ясували витоки та поширення в українській мові термінології, пов’язаної з фемінізацією, значення цього явища для збагачення нашої культури, утвердження ролі жінки у суспільному житті, а також наближення реалій сьогодення до європейських тенденцій. 

Співробітники Управління ДСНС у Волинській області наголосили, що жінки завжди робили важливий вклад в економічне та суспільне життя країни, продемонстрували фото- та відео-матеріали про жінок-рятувальниць.

Презентуючи «Словничок фемінітивів», співробітники Управління ДСНС у Волинській області наголосили, що жінки завжди робили важливий вклад в економічне та суспільне життя країни. Учасники заходу переглянули фото- та відео-матеріали про жінок-рятувальниць, довідалися про участь жіноцтва у розбудові пожежно-рятувальної служби області, їх роль, права та обов’язки у сучасних підрозділах Служби порятунку 101.

Рятувальники розповіли, що тенденції гендерної рівності на Волині були окреслені уже в першій половині ХХ століття, зокрема у період між І та ІІ світовими війнами, коли на теренах краю активно створювалися та діяли жіночі пожежні команди.

Підбиваючи підсумки заходу, учасники констатували, що жіноцтво нині активно опановує колись типово «чоловічі» професії, руйнуючи суспільні стереотипи, тож застосування і поширення фемінітивів є логічним і обґрунтованим.

 

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій
Telegram Channel