Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Лукашенко вирішив не називати Росію «братською державою»

«Бацьку, то до колє Путін дасть тобі ще правити?»

Фото «Українська правда».

Лукашенко вирішив не називати Росію «братською державою»

А в Кремлі їх взагалі не вважають державою

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що більше не називає Росію «братньою державою», тому що «у Росії це не сприймається».

Про це Бацька заявив 24 грудня на нараді з актуальних питань співробітництва з Російською Федерацією, інформує «Українська правда».

Лукашенко зазначив, що Росія для Білорусі є ключовим зовнішнім партнером.

Лукашенко зазначив, що Росія для Білорусі є ключовим зовнішнім партнером.

«Я вже не кажу «братською державою», тому що, як мене інформують, в Росії це не сприймається. Нібито прийшли нові люди, яким це поняття неприйнятно. Що ж, будемо партнерами», – заявив він.

Президент Білорусі зазначив «значимість цієї взаємодії» і додав, що з усіх питань домовленостей із РФ «в плані відносин не лише як з партнерами, але і як з братньою, близькою Білорусі державою», усі рішення прийнято.

«І на Вищій державній раді, і на союзному Радміні, і у двосторонньому форматі підписано багато угод. На жаль, як я часто говорю, вони не всі виконуються», – повідомив Лукашенко.

Він прокоментував майбутні переговори в Москві, назвавши їх непростими.

Також Лукашенко повідомив, що по газу на 2019 рік ціни врегульовано. 

«Нехай це вдвічі дорожче, ніж в Росії. Але вже 3 роки поспіль, включаючи 2019 й, – ми домовилися про ціноутворення. Що стосується цін на нафту, ситуація змінилася 3 роки тому. ... Через податковий маневр (у нафтовій сфері РФ. – Ред.) ми втратили майже $4,5 млрд. Розуміємо, що приблизно до 2024 року ще зазнаємо втрат на $10,5 млрд», – додав Лукашенко.

Як нагадує «Українська правда», 19 грудня президент РФ схвалив військову доктрину Союзної держави, в яке входять РФ і Білорусь. 21 в РФ заявили про завершення підготовки проекту Концепції зближення законодавств Росії та Білорусі.

Telegram Channel