Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що каже наука про віру у новорічного дідуся?

А так хочеться дива!

Вокруг Света.

Що каже наука про віру у новорічного дідуся?

Психологи з'ясували, в якому віці діти починають сумніватися у реальності Діда Мороза чи Миколая

Психологи з Ексетерського університету (Велика Британія) провели опитування Exeter Santa Survey, розповідає Вокруг Света.

У ньому взяли участь понад 1200 добровольців з різних країн. Згідно з результатами, впевненість в існуванні Санти досягає піку до п'яти років, після чого швидко слабшає і остаточно пропадає у віці від восьми до дев'яти років.

 Однак вчені кажуть, що відмова від віри в новорічного дідуся – частина поступового процесу глибшого розуміння світу.

Як правило, «спусковим механізмом» стають дії батьків, через які діти розкривають обман: помітивши, як ті ховають подарунки, або ж виявивши чек на покупку. Однак вчені кажуть, що відмова від віри в новорічного дідуся – частина поступового процесу глибшого розуміння світу. «До дев'яти я вже знав основи математику, фізику, - пояснив один з учасників опитування, - відношення числа дітей на планеті до розміру саней, щоб зрозуміти все самостійно».

При цьому більше 65% опитаних повідомили, що продовжували вдавати, ніби вірять у зимового чарівника. Близько третини хотіли б вірити в нього і зараз, а більше 70% запевняють (і будуть переконувати) в цьому власних дітей.

Telegram Channel