Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Польща пропонує змінити «нормандський формат»

Більшість рішень Радбезу ООН щодо України блокує РФ, користуючись правом вето.

УП

Польща пропонує змінити «нормандський формат»

До перемовин рекомендують залучити представників США та ЄС

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутович запропонував призначити спеціального посла генерального секретаря ООН з питань України.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на німецьке видання Handelsblatt.

«Я думаю, що до так званого «нормандського формату» – представників Німеччини, Франції, України та Росії – повинні приєднатися США та ЄС. Німеччина і Франція, можливо, вважають, що вони представляють всю Європу, але, на нашу думку, так не є», – переконаний Чапутович.

«Нас можуть представляти лише європейські установи, в цьому випадку Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки, а не інші країни», – зазначив дипломат.

Раніше в Німеччині анонсували відновлення діалогу в «нормандському форматі» в січні на рівні радників лідерів країн. Остання зустріч у такому форматі відбулася 11 грудня.

«Нормандський формат» був створений в червні 2014 року для врегулювання ситуації на Донбасі. До нього увійшли Німеччина, Франція, Росія та Україна. Зустрічі «нормандської четвірки» проходять як на рівні голів держав та урядів, так і на рівні очільників МЗС і експертів.

Telegram Channel