Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Бабуся з онуком із прифронтового села на Донбасі вирушили до Нью-Йорка, де їхній фільм змагатиметься за нагороду

За два роки фільм назбирав більше 20 кінопремій і зазіхає на головний приз.

ТСН

Бабуся з онуком із прифронтового села на Донбасі вирушили до Нью-Йорка, де їхній фільм змагатиметься за нагороду

Стрічка про малого хлопчика на фронті потрапила до 15 найкращих документальних фільмів цього року

12-річний житель прифронтового села Гнутове разом із бабусею вирушили до Нью-Йорка на перегляд фільму, в якому стали головними героями і який Американська академія кіномистецтва оголосила перші шорт-листи на "Оскар". Туди не увійшов український фільм "Донбас" Американська академія кіномистецтва оголосила перші шорт-листи на "Оскар". Туди не увійшов український фільм "Донбас" змагатиметься за "Оскар".

"Віддалений гавкіт собак" - така назва стрічки, що нещодавно потрапила до 15 найкращих документальних картин, які змагатимуться за найпрестижнішу нагороду світового кінематографа "Оскар". Уже 22 січня кіноакадеміки визначать 5-топ-фільмів, які вийдуть у фінал, йдеться у сюжеті ТСН.

Про історію хлопчика з відкритим серцем дізнались іноземні кіношники і розповіли її всьому світу. За два роки фільм назбирав більше 20 кінопремій і зазіхає на головний приз.

Із величезною валізою Олександра Миколаївна їде до аеропорту. Разом із нею онук Олежик. Цей хлопчик про спокійний сон забув майже 5 років тому, коли в їхнє село Гнутове прийшла війна.

Тоді ще дев’ятирічний Олег разом із бабусею стали головними героями документального фільму про війну на Донбасі. "Віддалений гавкіт собак" зняв данський режисер Сімон Леренґ.

Історія про крихкий світ хлопчика та його родини, яким нікуди тікати від війни вразив американських кіноакадеміків. Із понад 160 документальних фільмів обрали 15. Розповідь про небезпечне життя української родини на Донбасі серед них. Вони вперше в своєму житті сядуть у літак і полетять за кордон, до Нью-Йорка. Там разом з авторами стрічки презентуватимуть свою історію. Головні герої картину вже переглянули.

"Там був один момент, коли ми стріляли в жаб. Мені стало ту жабу шкода, коли я тільки подивився фільм, мені стало якось не по собі, що всі це побачили", - розповідає Олег.

У 2015 році цей хлопчик пожалів групу українських телевізійників і врятував їм життя під час обстрілу.

"Почалися знову обстріли і побачила що нікого немає, ні людей, ні журналістів, і ми опинилися один на один і тут відчиняються двері і Олег каже: "Тьотю, ідіть до нас, ми вас врятуємо", - розповідає журналістка Ельвіна Сеїтбуллаєва.

Про історію хлопчика з відкритим серцем дізнались іноземні кіношники і розповіли її всьому світу. За два роки фільм назбирав більше 20 кінопремій і зазіхає на головний приз.

22 січня оголосять 5 номінантів, які й змагатимуться за омріяну статуетку. Родина з Гнутового впевнена – їхня розповідь не залишить байдужими американських кінокритиків.

Telegram Channel