Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чи вартують найновіші гаджети… нирки?

Компенсація не поверне здоров'я.

internetUA.

Чи вартують найновіші гаджети… нирки?

Молодий чоловік продав орган, а тепер став інвалідом

Житель Китаю продав нирку на чорному ринку заради грошей на мобільний телефон і планшет Apple і тепер страждає від ниркової недостатності. Про це з посиланням на Daily Mail, розповідає internetUA.

Хлопець вирішив купити iPhone і iPad в 2011 році, коли йому було 17 років. У батьків не виявилося грошей на такий дорогий подарунок, тому він знайшов в інтернеті торговців органами. Вони обіцяли добре заплатити, якщо юнак пожертвує однією зі своїх нирок для пересадки.

 У батьків не виявилося грошей на такий дорогий подарунок, тому він знайшов в інтернеті торговців органами.

У квітні того ж року молодий чоловік потай від батьків побував в іншій провінції. Там йому видалили нирку і пересадили її пацієнту, який заплатив за орган десять тисяч доларів і 150 тисяч юанів – за операцію. Молодий чоловік отримав 10 відсотків цієї суми – 22 тисячі юанів і негайно купив iPhone 4 і iPad 2.

Незабаром його здоров'я стало погіршуватися. У нього почалася ниркова недостатність, потім єдина нирка повністю відмовила. Через гемодіаліз чоловік цілодобово прикутий до ліжка. Через сім років після операції він живе на державну допомогу і потребує постійного догляду.

Правоохоронні органи розшукали трьох посередників, які організували підпільну операцію, і двох лікарів, які брали участь у видаленні нирки. Посередників засудили до тюремного ув'язнення на терміни від трьох до п'яти років, лікарі потрапили за ґрати на три роки. Сім'я потерпілого отримала компенсацію у розмірі 1,47 мільйона юанів.

Telegram Channel