Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
Юні горохівчани в різдвяній казці були, додому спогади і подарунки повезли

Учасники районного фестивалю «Різдвяна казка» з організаторами дійства.

Фото: Лесі ВЛАШИНЕЦЬ.

Юні горохівчани в різдвяній казці були, додому спогади і подарунки повезли

Цьогорічне Різдво запросило у Горохів очікувану всіма незабутню казку. Щоб подивувати нею люд, на районний фестиваль лялькових театрів «Різдвяна казка» їх, самобутніх, приїхало шість: із Сенкевичівки -  «Сонечко», з Мирного - «Колобок», з Холонева - «Книга і лялька», з Мар’янівки - «Теремок», із Берестечка - «Казка»,  а горохівчани представили своє захоплення колективом «Рукавичка»

«Різдвяна казка» народилася п’ять років тому. У чиїй фантазії пробудилася, наче Білосніжка від почуттів  принца?  Творчу ідею не за помахом чарівної палички, а своїм натхненням перевтілили у дійсність працівники районної дитячої бібліотеки і відділу культури райдержадміністрації . Звістку про гарний задум дарувати всім Різдвяне диво  у вигляді оригінальних постановок  улюблених казок радо зустріли у сільських і міських бібліотеках , а також у БДЮТ м.Горохова і дорослі, і діти.  Протягом п’яти років завідувачі бібліотек-філій створили  лялькові театри і  розгледіли в багатьох своїх читачах пелюстки акторських здібностей, отож учасниками  цьогорічного ювілейного злету стали вже близько 50  театралів.

Наче  від доброзичливої  феї, чулися  віншування з зимовими святами, мелодійна пісня у виконанні  ведучої фестивалю і заступника директора ЦБС по роботі  Лілії Колесник. Захоплення діточок акторською грою поцінувала і побажала всім натхненної гри і вдячних аплодисментів голова райдержадміністрації Юлія  Гринчук.  Юній театральній родині зичила чудових вражень начальник відділу культури райдержадміністрації Діна Колесник, хлопчикам і дівчаткам  дякував за сміливість і творчість, керівникам – за ентузіазм депутат районної ради Василь Пащук, який завітав на свято з новорічними подарунками.

 Це дуже нелегко – привернути увагу до своєї ляльки, роблячи її своїми спритними  руками рухливою чи лінивою , оживити її  веселість чи плаксивість, зверхність чи шанобливість власним голосочком.

Якими виставами подивували лялькарі глядачів і одні одних? «Колобок» і завідувач бібліотеки-філії с.Мирного Віра Клеха облюбували собі казку  «Рукавичка», мар’янівський «Теремок» із бібліотекарем  Валентиною Процюк – «Найкращу шубку», берестечківска «Казка» із завідувачем міської бібліотеки для дітей Раїсою Голуб – «Казку про справжнє диво», «Рукавичка» з Горохова разом із бібліотекарем Оксаною Конопацькою здійснили постановку казки «Лисичка-сестричка і вовк-панібрат», «Сонечко» зі Сенкевичівки  зі завідувачем селищної бібліотеки для дітей  Валентиною Шмаль познайомили глядачів із героями  вистави «Різдвяна казка», а артисти  з холонівської «Книги і ляльки» зі завідувачем бібліотеки-філії  Лілією Ничипорук усіх запросили на гостини у «Рукавичку».

Це дуже нелегко – привернути увагу до своєї ляльки, роблячи її своїми спритними  руками рухливою чи лінивою , оживити її  веселість чи плаксивість, зверхність чи шанобливість власним голосочком. Але здібні діти, щиро заприятелювавши  зі своїми казковими героями, здобувши симпатію залу, завдання виконали успішно. За це і за популяризацію  української дитячої книги, традицій краю, за активну участь у п’ятому районному фестивалі лялькових театрів «Різдвяна казка»  начальник відділу культури Діна Колесник, директор Горохівської ЦБС Ольга Єлісєєва , заступник директора по роботі з дітьми Лілія Колесник нагородили театральні колективи  і їх керівників Дипломами і подарунками.

Telegram Channel