Курси НБУ $ 41.49 € 46.65

ГОТУЄМО ПРО ЗАПАС “УКРАЇНСЬКИЙ АНАНАС”

Здається, що ще можна приготувати новенького із таких звичайних овочів, як огірки, кабачки чи перець? Але, виявляється, можна...

Здається, що ще можна приготувати новенького із таких звичайних овочів, як огірки, кабачки чи перець? Але, виявляється, можна.

«УКРАЇНСЬКИЙ АНАНАС»
Заповнити літрові банки до половини чи трохи більше стиглою аличею. Потім покласти порізані кубиками почищені кабачки. Після цього банки заливають на кілька хвилин окропом, зливають воду, знову доводять до кипіння і повторюють так ще раз. На третій раз додають на літр води 200 г цукру, заливають банки киплячим сиропом і закривають металевими кришками.

ВАРЕННЯ З КАБАЧКІВ
Почищені кабачки (зрізати шкірку, видалити насіння) порізати кубиками і покласти в киплячий сироп (на 1 кг цукру — півсклянки води). Коли варення закипить, додайте лимон зі шкіркою, попередньо ошпарений окропом, і варіть 45—60 хвилин. Смак цього варення чудовий, схожий на апельсиновий чи ананасний.

ОГІРКИ В ОГІРКАХ
Особливість цього способу соління в тому, що розсіл роблять не з води, а з огірків. Візьміть менші, не зовсім достиглі огірки для соління, а з більших, можна й жовтих, приготуйте розсіл. Для цього покришіть їх, змішайте з сіллю і пересипте дрібніші огірки. Утвориться солона рідина. Спеції кладіть ті ж самі, що й при звичайному засолюванні.

ПЕРЕЦЬ З ЧАСНИКОМ
Болгарський перець почистити, порізати скибочками, підсмажити на олії, скласти в банки, пересипаючи кожен шар подрібненим часником. На півлітрову банку потрібно чайну ложку солі, 2 чайні ложки цукру, 3 чайні ложки оцту. Якщо рідини мало, можна долити трохи кип’яченої води. Пастеризувати 10—15 хвилин і закрити металевими кришками.
Telegram Channel