Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Червонокнижна рись переїхала з Житомира до Рівного

Красуня!

Коломия Сьогодні

Червонокнижна рись переїхала з Житомира до Рівного

Житиме в тамтешньому зоопарку

Ще 21 січня на території Комунальної установи «Обласного медичного центру вертебрології і реабілітації» Житомирської обласної ради виявлено рись, якій лікарі - ветеринари надали кваліфіковану допомогу та перевезли для тимчасового перебування до КП «Центр захисту тварин» Житомирської міської ради, в якому тимчасово перебувала червонокнижна рись, повідомляє ruporzt.com.ua.

Сьогодні, близько 13 години працівник Державної екологічної інспекції Поліського округу та лікар-ветеринар КП «Центру захисту тварин» Житомирської міської ради дику тварину в спеціально обладнаному автотранспорті вивезли до Рівненського зоопарку. Для безпечного транспортування рись було введено у седативний стан. Для транспортування тварини Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів видано відповідне ветеринарне свідоцтво.

Для безпечного транспортування рись було введено у седативний стан.

Вже, станом на 16 годину рись знаходилася на території Рівненського зоопарку, її оглянули спеціалісти та надали висновок, що перевезення дикої тварини пройшло добре без особливих психологічних та фізичних травм для неї, та яка на даний час почуває себе добре. 

За словами директора зоопарку червонокнижна тварина місяць буде знаходитись на карантині, щодня оглядатиметься лікарями та буде під особливим наглядом. 

Довідково: Рись (Lynx Lynx) – хижі ссавці, родина – Котові. Наразі найбільша чисельність рисі в 350-400 особин нараховується в Карпатах. На території Полісся до 80-90 особин. За даними Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства на території Житомирської області нараховується 34 особини червонокнижної рисі. 

Telegram Channel