Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Сьогодні відзначають Всесвітній день почерку

Психологи можуть зробити портрет людини за сімома ознаками почерку.

ru.depositphotos.com

Сьогодні відзначають Всесвітній день почерку

Це свято покликане нагадати всім про важливість ручного письма, несправедливо забутого сьогодні з-за великої кількості цифрової та друкованої інформації, передає Ukr.Media.

Ініціатором Дня стала Асоціація виробників письмового приладдя, яка і проголосила датою «рукописного» свята 23 січня.

У 1875 році французький абат Жан Іполит Мишонер вжив термін «графологія», що позначає область знання про почерк і методи його дослідження у зв'язку з психічним станом особи.

Ручний лист – це майстерність, це зайва можливість для нас заявити світові про унікальність досвіду кожної людини, про те, що кожен з нас – особливий і неповторний.

Про зв'язок почерку з духовним світом і характером людини висловлювалися ще Аристотель і великі італійці епохи Відродження. У 1875 році французький абат Жан Іполит Мишонер вжив термін «графологія», що позначає область знання про почерк і методи його дослідження у зв'язку з психічним станом особи.

Сучасні графологи можуть відтворити портрет людини за 7 основними характеристиками: розміром літер, їх нахилі та формі, напрямку почерку, інтенсивність натиску, характером написання слів і загальній оцінці почерку.

Telegram Channel