Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Туристи-лижники Боратинської громади – серед кращих!

Спортсмени готуються до Чемпіонату України.

Фото: Володимира КАЗАКОВА.

Туристи-лижники Боратинської громади – серед кращих!

В лісовому масиві поблизу села Гаразджа традиційно відбувся восьмий Відкритий Чемпіонат області з лижного туризму серед юніорів.

Як повідомляється на офіційному сайті Боратинської сільської ради, захід організував Центр туризму, спорту та екскурсій. У складі команди Боратинської громади виступали юні спортсмени з Променя – Максим Патута, Іван Шмига, Назар Луппов, Наталія Варенюк та Ірина Павлюк. Готував команду до змагань тренер Володимир Казаков.

Цього року поряд з волинськими спортсменами на старт також вийшли представники сусідньої Рівненщини. Саме між нашою командою та рівненчанами два дні проходила надзвичайно напружена і цікава боротьба за першість. У перший день спортсмени долали дистанцію «Лижного маршруту». Серед хлопців впевнену перемогу виборов кандидат в майстри спорту Максим Патута. До речі, він єдиний серед спортсменів подолав дистанцію без жодного штрафу. Срібну медаль завоював Іван Шмига. Серед дівчат бронза у Наталії Варенюк. В командному заліку спортсмени показали другий результат, поступившись рівненчанам.

Саме між нашою командою та рівненчанами два дні проходила надзвичайно напружена і цікава боротьба за першість.

Другий вид програми змагань передбачав подолання комадної смуги перешкод. Як і в перший день, найкращий результат продемонстрували представники Рівного, а наша команда фінішувала другою, програвши суперникам всього півтори хвилини. Це принесло їм срібні медалі в загальнокомандному підсумку. Приємно, що колеги з інших громад відзначають не лише професійну підготовку спортсменів, а й матеріально-технічне оснащення команди:

«Дітям з Боратинської громади придбали нові комплекти лиж (вартість одного комплекту від 5 тисяч гривень), зробили спеціальний лижний стадіон – дітки від найменших до старших гасають на новесеньких сучасних лижах. Підтримка місцевої влади однозначно сприяє розвитку спорту», – зазначив один із тренерів команди-учасниці змагань.

Зима, як і календар змагань туристів-лижників, ще не завершилася. Нині наші туристи ведуть підготовку до Чемпіонату України з лижного туризму, який у лютому відбудеться на Івано-Франківщині.

Telegram Channel