Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
На Маневиччині священик не захотів віддавати ключі громаді, яка перейшла до української церкви

20 січня селі Нічогівка Маневицького району на парафіяльних зборах приняли рішення про перехід церкви з Московського патріархату до новоствореної ПЦУ.

Фото: volyn24.com

Волинь-нова

На Маневиччині священик не захотів віддавати ключі громаді, яка перейшла до української церкви

У Російській православній церкві стверджують, що у селі Нічогівка пролилась «перша кров»

Про це заявив голова прес-служби Волинської єпархії УПЦ (РПЦ) Олег Точинський. «Священика обступила юрба народу, шарпали за одяг, залазили в кишені... шукали ключі», - повідомив він. За його словами, «поліція абсолютно не реагувала на звернення священика і його прохання про допомогу». Також Олег Точинський заявив, що пролилась перша кров і звинуватив у цьому Константинополь.

Олег Точинський заявив, що пролилась перша кров і звинуватив у цьому Константинополь.

«На жаль, пролилась перша кров. Конфлікт, який, можна сказати, зійшов зі сторінок Євангелія, стався між рідними братом та сестрою. Перший був на боці УПЦ КП, остання - за УПЦ. Як наслідок, брат підняв руку на сестру та розбив їй носа», - написав він у Фейсбуці і додав: «Такі ось «мирні» переходи. Все, як обіцяв гарант... права обох сторін «дотримано». Константинополь, ДИВИСЬ!».

Тим часом Голова Маневицької РДА Андрій Линдюк виклав свою версію події: «Отже, що сталось на справді. Майже 100 жителів громади прийшли ввечері до храму і попросили, на жаль, колишнього священника, адже громада була не проти, щоб він разом з ними пішов в Українську канонічну Церкву, щоб він віддав ключі від храму. Він же після телефонних консультацій відразу відмовився це робити. Проте на цей момент, аргументи місцевих жителів і здоровий глузд переважили позицію таємних консультантів і отець Тарасій погодився відчинити храм.

Аргументи місцевих жителів і здоровий глузд переважили позицію таємних консультантів і отець Тарасій погодився відчинити храм.

На місці були працівники поліції. Порядок забезпечено.
Хотілося б вірити, що більше таке повторюватись не буде. І надалі священники будуть з громадою, а не з керівниками РПЦ, які приймають рішення виключно з оглядкою на Кремль», - заявив керівник району.

Нагадаємо, що 20 січня селі Нічогівка Маневицького району на парафіяльних зборах приняли рішення про перехід церкви з Московського патріархату до новоствореної ПЦУ.

Telegram Channel