Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
В Голобській ОТГ у 2018 році реалізували 9 інвестпроектів

Левову частку інфраструктурних коштів спрямували на ремонт вулиць.

Фото: Волинська ОДА.

Волинь-нова

В Голобській ОТГ у 2018 році реалізували 9 інвестпроектів

Однією з перших на Волині об’єдналася Голобська тергромада, що стало потужним поштовхом децентралізаційних процесів в області

 

 

Розташована вона в Ковельському районі. Так, у 2018-му році Голобська ОТГ отримала майже 3 млн грн субвенції з державного бюджету на формування своєї інфраструктури. За рахунок цих коштів вдалося реалізувати 9 інвестроектів.

Зокрема, левову частку інфраструктурних коштів спрямували на ремонт вулиць, а саме: вулиць Мартинюка та Грушевського в смт Голоби, вулиці Зоряна в с. Старий Мосир та вулиці Перемога в с. Поповичі. Загалом на проведення ремонтних робіт витратили більше 2,7 млн грн.

Голобська об’єднана територіальна громада утворилася в середині 2015 року шляхом об'єднання Голобської селищної ради та Майданської, Новомосирської, Поповичівської сільських рад Ковельського району. Опісля – приєдналася Радошинська сільська рада. На території громади проживає майже 9 тис. населення.

Натомість, більше 118 тис. грн спрямували на ремонт вуличного освітлення. Його здійснили на вулицях Інтернаціональна, Садова та Центральна в с. Старий Мосир, а також на вулиці Зелена в с. Діброва.
Окрім того, в селах Вівчицьк та Радошин облаштували нові дитячі майданчики. Відтак, місцеві дітлахи мають змогу активно проводити власне дозвілля.

Решту ж коштів інфраструктурної субвенції витратили на придбання мотокос для комунального підприємства КП «Наше селище».

Нагадаємо, що Голобська об’єднана територіальна громада утворилася в середині 2015 року шляхом об'єднання Голобської селищної ради та Майданської, Новомосирської, Поповичівської сільських рад Ковельського району. Опісля – приєдналася Радошинська сільська рада. На території громади проживає майже 9 тис. населення.

Довідково: У 2018 році більше 106 млн грн отримали 40 об’єднаних територіальних громад Волинської області субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури ОТГ. До слова, розподіл інфраструктурної субвенції здійснюється відповідно до кількості сільського населення, яке проживає в об’єднаній тергоромаді. Станом на 1 січня 2019 року касові видатки становили 105 млн 450,252 тис. грн. Відсоток освоєння отриманих коштів – 99,1 %.

Відділ інформаційної політик облдержадміністрації.

Telegram Channel