Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Яка користь від овочевих веж?

Один із варіантів аграрного майбутнього.

AgroNews.

Яка користь від овочевих веж?

У Роменвілі, передмісті Парижа, почалося будівництво вертикальних оранжерей, які будуть розташовуватися серед житлових будинків і почнуть свою роботу на початку цього року

Про це з посиланням на aspekty.net, розповідає портал AgroNews.

Комплекс під назвою La Cite Maraichere буде складатися з двох скляних конструкцій заввишки 26 метрів, де будуть вирощуватися овочі. Прихильники проекту називають його яскравим прикладом міського сільського господарства, яке вже встигло стати популярним у Сполучених Штатах, Японії та Сінгапурі, в той час як критики вважають проект марною тратою грошей платників податків. Меру Роменвіля знадобилося 7 років, щоб переконати уряд виділити субсидію в розмірі 5 мільйонів євро на будівництво комплексу площею 1000 квадратних метрів.

 Меру Роменвіля знадобилося 7 років, щоб переконати уряд виділити субсидію в розмірі 5 мільйонів євро на будівництво комплексу площею 1000 квадратних метрів.

Місце в теплицях буде надано фермерам, які, як очікується, будуть вирощувати до 12 тонн овочів щороку. Підвал комплексу буде відведено під гриби. Рослини будуть вирощуватися в компості за методом гідропоніки, а третина необхідної води буде надходити з опадів. Овочі будуть продаватися місцевим жителям за невеликими цінами, а також використовуватися в ресторані, який розташується на першому поверсі.

Telegram Channel