Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Що там у Володимирі-Волинському з маршрутками?

Вартість перевезень зростає.

Репортер / Andriy Medyna.

Що там у Володимирі-Волинському з маршрутками?

29 січня 2019 року, на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради єдиним питанням було встановлення тарифів на перевезення

Про це йдеться на сайті міськради, інформує портал Володимир Медіа.

Було затвердено наступну вартість перевезень: в межах міста – 5 грн, до с. Зимне – 6 грн, до сіл Фалемичі, Шистів, Горичів – 7 грн, діти шкільного віку ( 6-14 років)  їздитимуть по 3 грн., молодші – безкоштовно.

Окрім того виносились питання здійснювання перевезення пільгових категорій громадян згідно з вимогами чинного законодавства вивчення питання створення комунального підприємства, яке б могло здійснювати пасажироперевезення з використанням автобусів «Сетра». Яке у пісумку члени виконкому не підтримали, мотивуючи тим, що тягар по його утриманню ляже на міську казну. Оскільки чинним законодавством для комунального підприємства заборонено працювати на прибуток.

 Одночасно у  бюджеті міста на 2019 рік передбачено 600 тис. грн. для пільгових перевезень  по трьох міських маршрутах. Скарг щодо пільгових перевезень по місту до міськвиконкому не надходило.

Начальник управління соцзахисту населення Олександр Смикалюк проінформував про  кількість пільгових категорій щодо перевезень у Володимирі-Волинському, де налічується  7906 осіб. І додав, що з врахуванням норми перевезення 15 разів на місяць та в разі врахування таких поправок, з міського бюджету доведеться зарезервувати кошти у сумі близько 7 млн. грн. Одночасно у  бюджеті міста на 2019 рік передбачено 600 тис. грн. для пільгових перевезень  по трьох міських маршрутах. Скарг щодо пільгових перевезень по місту до міськвиконкому не надходило.

Йшлося й про незадовільний технічний стан маршруток та хамство водіїв.

Насамкінець було доручено відповідним управлінням виконкому вивчити питання створення міського транспортного КП, розмір видатків на відновлення та ремонт автобусів, придбання пального, заробітної плати тощо.

Telegram Channel