Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Молочний комплекс ФГ «Перлина Турії» в дії (Фото, відео)

Цього року вже замовлено ще понад 300 голів нетелів з Польщі для комплектації другого корівника.

agrovolyn

Молочний комплекс ФГ «Перлина Турії» в дії (Фото, відео)

У селі Задиби Турійського району ФГ «Перлина Турії» (голова – Володимир Яренчук) будує сучасний молочний комплекс, який відповідає європейським стандартам

Перший корівник цього об’єкту відкрили наприкінці листопада 2018 року і уже запустили в експлуатацію.

     Оглянули роботу сучасного комплексу директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко, голова райдержадміністрації Орест Василишин та голова районної ради Ольга Черен.

Загальний проект молочного комплексу передбачає 1800 голів ВРХ та 600 корів дійного стада.

- Наразі триває будівництво другого корівника. Загальний проект молочного комплексу передбачає 1800 голів ВРХ та 600 корів дійного стада. У планах – завершити будівництво до кінця 2019 року, - розповів голова господарства Володимир Яренчук, який разом із головним бухгалтером Ганною Саюк та головним економістом із 50-ти річним стажем роботи на даному підприємстві Любов’ю Данилюк продемонстрували роботу молочного комплексу.

     Для здійснення амбітних планів, волинський фермер залучає інвестиції німецького акціонерного товариства «ПроКредит Банк». «Ми знаємо, що діють державні програми для підтримки галузі тваринництва. У 2018 році ми скористалися такою підтримкою та отримали часткове відшкодування від держави за кожного закупленого нетеля та будівництво. Претендуємо на їх отримання і у 2019 році», - акцентував Володимир Яренчук.

     Племінне поголів’я корів ФГ «Перлина Турії» закупляє в іноземних колег. У 2018 році працювали з німецькими та польськими селекційними господарствами, в яких закупили близько 300 нетелів. 

     Молочний комплекс оснащений доїльним залом шведської компанії DeLaval типу «карусель», до слова, єдиним на Волині. Така технологія дозволяє одночасно доїти 24 корови, без стресу для тварин. Наразі перша черга корів на молочному комплексі становить 280 голів, з них – 140 дійних, доїння яких займає 1 годину. Щоб видоїти 600 корів необхідно буде 5 годин.

Видоїне молоко, перш ніж поступити у холодильне обладнання, охолоджується. Молокопровід від доїльного залу проходить повз ємкості з холодною водою, яка і охолоджує молоко. Як зауважив Володимир Яренчук, таку ж технологію використовували наші матері, за винятком, що воду вони отримували з колодязів. Все виготовлене молоко – екстра класу, а безстресова система охолодження робить його придатним для виробництва елітних сирів.

     - Підприємство, працюючи прозоро, наповнює місцеві бюджети, розвиває навколишні сільські території, дає нове життя поліським землям на яких господарює, створює нові робочі місця, чим запобігає виїзду молоді за кордон. Волинь – аграрна область і наше майбутнє – за невпинним розвитком місцевих підприємців та виробництвом продукції із доданою вартістю, - резюмував Юрій Горбенко.

 
 

Будівництво другого корівника.

 

 

Джерело: agrovolyn
Telegram Channel