Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
В Україну не пропустили російську відеоблогерку Анастасію Івлєєву через незаконне відвідування Криму

Заборона в'їзду в Україну терміном на 3 роки.

Державна прикордонна служба України

В Україну не пропустили російську відеоблогерку Анастасію Івлєєву через незаконне відвідування Криму

Держприкордонслужба України продовжує роботу з виявлення та притягнення до відповідальності осіб, які в порушення українського законодавства незаконно відвідували тимчасово окуповані території України

 

Загалом у минулому році співробітники прикордонного відомства виявили близько 2200 фактів порушення особами порядку в’їзду/виїзду з/до ТОТУ. При цьому за це правопорушення у перетинанні державного кордону відмовлено майже 1400 іноземцям і прийнято 1170 рішень про заборону в’їзду в Україну іноземним громадянам.

Ця робота триває й надалі. Тільки з початку року 90 іноземців отримали заборону в’їзду за відвідування окупованих територій.

В Україну не пропустили громадянку Росії Анастасію Івлєєву, яка є відеоблогером та телеведучою.

Зокрема, сьогодні в Україну не пропустили громадянку Росії Анастасію Івлєєву, яка є відеоблогером та телеведучою. Жінка прилетіла в Київ рейсом з Мінська. У ході прикордонного контролю співробітники Держприкордонслужби з’ясували, що мандрівниця перебувала в АР Крим у 2017 році. З її пояснень – на півострів вона їздила відпочивати і потрапила з території РФ авіаційним транспортом. Через порушення законів України громадянці РФ проставлено заборону в'їзду в Україну терміном на 3 роки та відмовлено в перетині кордону.

Додамо, Державною прикордонною службою разом з іншими правоохоронними органами виокремлено більше 3,2 тисяч громадян, які могли незаконно перебувати на ТОТУ. Інформація про них акумулюється і використовується, як додаткова, у ході здійснення прикордонного контролю та прийняття правового рішення. Зазначимо, за останні декілька років правоохоронцями прийнято рішення про заборону в’їзду в нашу державу стосовно 140 іноземців з числа діячів культури та мистецтва.

Держприкордонслужба України звертається до громадян, профспілок, установ та громадських організацій, у разі запрошення на територію України іноземців та осіб без громадянства, уточнювати у них, чи не відвідували вони, насамперед незаконно, ТОТ АР Крим та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Джерело: Державна прикордонна служба України
Telegram Channel