Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Загибель футболіста Сала стала найтрагічнішим трансфером в  історії

Сала летів на перше тренування з новою командою в новому клубі.

ТСН

Загибель футболіста Сала стала найтрагічнішим трансфером в історії

Його тіло знайшли на глибині 63 метрів

За історією нападника Еміліано Сала кілька тижнів стежить увесь світ. Загибель футболіста - найтрагічніший трансфер в історії футболу. Як повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень, два футбольні клуби торгуються: хто і коли має віддати гроші, тому що спортсмен, який уже летів до нової команди, туди не потрапив. Він зник над морем.

Сала летів на перше тренування з новою командою в новому клубі.

Сала летів на перше тренування з новою командою в новому клубі. Накрапав легкий дощ. Та раптом буквально за кілька хвилин до трагедії, перебуваючи на висоті в 700 метрів, Еміліано Сала рідним та друзям надсилає тривожне аудіо-повідомлення: "Я в літаку, який схоже от-от розвалиться. Лечу до Кардіффа. Якщо за півтори години від мене не буде жодних новин, не знаю чи вони надішлють когось на мої пошуки, тому що вони мене не знайдуть. Мені так страшно".

Легкомоторний літак Сала зникає з радарів. Зв’язок із ним уривається. Рятувальники кажуть, далеко від французького берега навряд чи відлетів. На узбережжі знаходять подушки, які були наймовірніше з літака футболіста.

На морі здіймається шторм, тож пошуки доводиться призупинити, а згодом рятувальники й узагалі од них відмовляться. Мовляв, справа затратна, а шансів знайти спортсмена живим немає.

Фани моментально збирають 420 тисяч доларів і до пошуків береться приватна компанія. Керує групою - друг сім’ї Сала, океанограф Девід Мернс. Вони нишпорять морськими глибинами поблизу Нормандських островів – у районі, який моряки прозвали проклятим через кількість кораблетрощ. Те, що залишилося від літака, та тіло футболіста знаходять за два з половиною тижні на глибині 63 метрів. Тіло пілота досі шукають.

"Дуже важко описати. Маю на увазі, уламки. Літак розтрощений, але не фрагментований. Немає такого, щоби сотні шматочків були розкидані немов по футбольному полю. Вони всі в одній точці, дуже поламані, але немов скріплені", - розповів Девід Мернс, керівник пошукової групи.

"Це якесь пекло. Він мріяв досягти успіху, багато працював, і тут така доля. Ми ж так раділи, коли він підписав новий контракт", - поділився спогадами батько футболіста Орасіо Сала.

Майже всю свою кар’єру аргентинець провів у французьких клубах. Останні три роки виступав за Нант, а тут раптово з пропозицією перекупити його за рекордну суму виступає вельський клуб "Кардіфф сіті". Пропонують мільйонів фунтів стерлінгів. Настільки широко ще за жодного іншого футболіста свій гаманець вони так не розкривали.

Та коли йдеться про гроші навіть смерть не завада. Принаймні так вирішили французькі менеджери. І не чекаючи похорону, ще коли навіть тіло футболіста не дістали з глибин, уже

Між футбольними клубами "Нант" та "Кардіфф Сіті" розгорівся скандал

пригрозили судом британському клубу. Вони дають десять днів, щоби ті таки перерахували гроші за футболіста. Вони продавали живого – те, що він мертвий - не їхній клопіт. 

"У Кардіффа немає альтернативи для оплати всього трансферу, бо він був зареєстрований згідно з усіма правилами через структури ФІФА. Тож Кардіфф має сплатити повну суму футбольному клубу Нант. Тим паче, що коли клуб купує гравця – то зобов’язаний застрахувати його", - заявив Крістоф Утто, агент.

У Кардіфф-сіті просять дати оговтатися, а тут іще й колишня дівчина футболіста виступила з не менш дивним постом у соцмережах. Вона закликає взятися за перевірку футбольної мафії. У те, що це був просто інцидент, не вірить. От тільки пост у мережі провисів не довго і вже за кілька годин після публікації зник.

Telegram Channel