Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Яндекс» та різні «контакти» скоро доповняться новими «колегами»

Хакери можуть наробити багато біди.

iPress.ua.

«Яндекс» та різні «контакти» скоро доповняться новими «колегами»

Найближчим часом в Україні буде заблокований новий перелік сайтів, які загрожують національній безпеці

«За останній рік було заблоковано близько 2 тисяч фейкових акаунтів, було подано для санкцій близько 200 інтернет сайтів, які пропагували російську ідеологію. Цього року подано ще 100 сайтів, найближчим часом введенням указом президента в дію рішення РНБО ці сайти будуть також заблоковані», – заявив начальник Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки СБУ Олександр Климчук в ефірі телеканалу ICTV. Про це інформує портал iPress.ua.

 «За останній рік було заблоковано близько 2 тисяч фейкових акаунтів, було подано для санкцій близько 200 інтернет сайтів, які пропагували російську ідеологію».

За його словами, є дані про те, що російські спецслужби готують потужні кібератаки перед і під час виборів. «Вони можуть проходити не тільки в електронні системи безпосередньо Центральної виборчої комісії, а можуть атакувати будь-які об’єкти критичної інфраструктури, такі як транспорт, зв’язок, фінанси і енергетика», – сказав представник СБУ.

Нагадаємо, що навесні 2017 року президент указом ввів у дію рішення РНБО, що передбачає застосування нових санкцій проти російських фізичних і юридичних осіб. Це рішення запустило заборону популярних сайтів групи Mail.Ru, сервісу «Яндекс», російських соцмереж «ВКонтакте», «Одноклассники». Пізніше були заборони й щодо низки інших сайтів, що були визначені, як такі, що «загрожують національній безпеці» України.

Telegram Channel