Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Камінь-каширців застерегли від ризиків, що підстерігають за кордоном

Присутні дізналися багато корисного.

Камінь-Каширська районна філія Волинського обласного центру зайнятості.

Камінь-каширців застерегли від ризиків, що підстерігають за кордоном

Виїзд за кордон може залишити надзвичайні враження та відкрити нові обрії. Водночас, вкрай важливо дотримуватися правил безпечної подорожі та працевлаштування в іншій країні. Нехтування цими правилами може завдати вам неабиякої шкоди: обмеження права подальшого виїзду та роботи за кордоном, обмеження свободи, втрати здоров’я чи навіть життя. Краще дізнатися більше заздалегідь, щоб не опинитися в скрутній ситуації за кордоном

Задля проінформованості безробітних щодо переваг легальної зайнятості та застереження від проявів шахрайства при працевлаштуванні, в Камінь-Каширській районній філія Волинського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний семінар на тему: «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». Захід проведено в рамках співпраці з ГО «Волинські перспективи».

 Крім того, ваша зарплатня буде набагато меншою, ніж якби ви працювали легально.

В ході семінару, повідомляє філія на своїй сторінці у «Фейсбуці», присутні дізналися про міфи та стереотипи поняття «торгівля людьми», причини, форми та ознаки торгівлі людьми, види експлуатації. Проінформовано як захистити себе, щоб не стати жертвою торгівлі людьми. Працюючи нелегально, ви не зможете належним чином захистити свої права: право на гідні умови роботи та проживання, право на відпочинок, вихідні, право на виплати в разі втрати працездатності. Крім того, ваша зарплатня буде набагато меншою, ніж якби ви працювали легально. Присутні переглянути тематичні відеоролики та отримали довідково-інформаційні листівки.

На завершення заходу фахівець філії наголосила: «Пам’ятайте: навіть якщо ви перебуваєте в країні нелегально, ви все одно маєте право звернутися до консульських установ України за кордоном та інших державних та громадських організацій по допомогу. Трудова угода складається між вами та роботодавцем, а не між вами та посередником, трудове законодавство іншої країни передбачає спеціальний порядок працевлаштування іноземних громадян.

Олена ВОЛИНЕЦЬ.

Telegram Channel