Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Чи стануть херсонські кавуни брендом?

Це сприятиме розвитку «зеленого» туризму та покращить якість продукції.

AgroNews.

Чи стануть херсонські кавуни брендом?

Першим українським продуктом з географічним зазначенням походження стане гуцульська овеча бринза

«Херсонський кавун має всі шанси стати продуктом із захищеним географічним зазначенням», — написала у «Фейсбуці» в.о. міністра аграрної політики Ольга Трофімцева з посиланням на проект «Географічні вказівки в Україні». Про це інформує портал AgroNews.

«Херсонські кавуни стали на крок ближче до реєстрації географічного зазначення. Вчора в Херсоні відбулася установча конференція Асоціації виробників херсонського кавуна. Сім організацій-засновників, що представляють баштанництво, експортну діяльність і науково-дослідну сферу. Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть представлені для державної реєстрації», — йдеться в повідомленні проекту «Географічні вказівки в Україні».

 Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть представлені для державної реєстрації», — йдеться в повідомленні проекту «Географічні вказівки в Україні».

Даний проект спрямований на розвиток системи географічної ідентифікації в рамках асоціації з ЄС, фінансується Європейським Союзом.

Як повідомлялося, першим українським продуктом з географічним зазначенням походження стане гуцульська овеча бринза. Введення системи географічних зазначень дасть можливість забезпечити якість і безпеку продукції, допоможе уникнути фальсифікації і підробок, поліпшити організацію процесу виробництва, розвинути кооперацію, створити нові робочі місця і популяризувати «зелений» туризм.

Telegram Channel