
Це сприятиме розвитку «зеленого» туризму та покращить якість продукції.
Чи стануть херсонські кавуни брендом?
Першим українським продуктом з географічним зазначенням походження стане гуцульська овеча бринза
«Херсонський кавун має всі шанси стати продуктом із захищеним географічним зазначенням», — написала у «Фейсбуці» в.о. міністра аграрної політики Ольга Трофімцева з посиланням на проект «Географічні вказівки в Україні». Про це інформує портал AgroNews.
«Херсонські кавуни стали на крок ближче до реєстрації географічного зазначення. Вчора в Херсоні відбулася установча конференція Асоціації виробників херсонського кавуна. Сім організацій-засновників, що представляють баштанництво, експортну діяльність і науково-дослідну сферу. Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть представлені для державної реєстрації», — йдеться в повідомленні проекту «Географічні вказівки в Україні».
Найближчим часом установчі документи Асоціації будуть представлені для державної реєстрації», — йдеться в повідомленні проекту «Географічні вказівки в Україні».
Даний проект спрямований на розвиток системи географічної ідентифікації в рамках асоціації з ЄС, фінансується Європейським Союзом.
Як повідомлялося, першим українським продуктом з географічним зазначенням походження стане гуцульська овеча бринза. Введення системи географічних зазначень дасть можливість забезпечити якість і безпеку продукції, допоможе уникнути фальсифікації і підробок, поліпшити організацію процесу виробництва, розвинути кооперацію, створити нові робочі місця і популяризувати «зелений» туризм.
