Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
На Іваничівщині відкрили музей Героя України Сергія Байдовського

Герої не вмирають

Іваничівська РДА

На Іваничівщині відкрили музей Героя України Сергія Байдовського

В Соснинській ЗОШ І-ІІІ ступенів імені Сергія Байдовського відбувся захід «Героїв Україна пам’ятає» присвячений світлій пам’яті земляка

У заході взяли участь мама Сергія Байдовського – Марія Євгенівна, батько – Роман Анатолійович, родина, голова райдержадміністрації Лілія Кревська, голова селищної ради Федір Войтюк, в.о. начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Жанна Кеба, староста села Марія Синюк, помічники народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч, Ігор П’ятоха  вчителі та учні школи.

Низький уклін матері і батькові за те, що виростили і виховали сина патріота, який віддав своє життя за втілення віковічної мрії народу жити у вільній, незалежній країні. Вічна пам'ять і вічна слава Сергію!

До присутніх з промовою звернулась керівник виконавчої гілки влади в районі, член ради Майдану Волині Лілія Кревська:

 «Коли проводжали  Сергія в останню путь за ним ридала вся країна, плакало й небо. Він став ангелом, щоб ми залишались людьми. І сьогодні він дивиться на нас з неба, вірить нам і вірить в нас. Ми не маємо права схибити – наше завдання втілити їхні мрії в життя. Я переконана, всі хто давав злочинні накази розстрілювати, всі хто їх виконував - будуть покаранні.  Низький уклін матері і батькові за те, що виростили і виховали сина патріота, який віддав своє життя за втілення віковічної мрії народу жити у вільній, незалежній країні. Вічна пам'ять і вічна слава Сергію! Герої не вмирають!» - зазначила у своєму виступі чиновниця.

 Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять земляка та поставили живі квіти до пам’ятної дошки, яка розміщена на навчальному закладі. Після заходу усіх запросили на відкриття музею Сергія Байдовського.

Настоятель храму Святої Параскеви села Соснини Володимир Конопко освятив музей. Опісля усі присутні оглянули експонати.

 

 

Джерело: Сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської райдержадміністрації.
Telegram Channel