Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Амаранту «підкинуть» землі

Зараз виготовляють амарантову олію, крупу, борошно і навіть макарони.

AgroNews.

Амаранту «підкинуть» землі

Цього року площі під цією рослиною виробники збільшать вдесятеро

Такими очікуваннями поділився Олександр Дуда, голова Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції. Про це з посиланням на agro.guide, повідомляє портал AgroNews.

За його словами, культура широко популяризується серед виробників та споживачів. Зараз в Україні уже можна знайти амарантову олію, крупу, борошно і навіть макарони.

 Витрати на гектар становлять приблизно 10 тис. грн. А виручка при середній врожайності 2 т складає 50 тис. грн.

«Де факто, весь традиційно вирощений в Україні амарант на 90% органічний, – говорить Дуда. – Бо при вирощуванні рідко застосовуються хімічні засоби». Окрім того, амарантова продукція є безглютеновою. Це добре вписується в нинішні споживчі тренди.

Дуда зазначає, що амарант як культура досить приваблива для фермерів. І ось чому. Витрати на гектар становлять приблизно 10 тис. грн. А виручка при середній врожайності 2 т складає 50 тис. грн. Органічний амарант можна продати ще дорожче. Тонна коштує 35 тис. грн. Але тут додаються витрати на органічну сертифікацію.

При цьому потенціал урожайності вітчизняних сортів значно вищий нинішніх 2 т/га. При дотриманні агротехніки можна зібрати і 5 т з гектара.

Telegram Channel