Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У Луцьку триває міжнародна наукова конференція

Вікторія Гомонець, Лєшек Буллер, Григорій Пустовіт, Марек Запур та Кшиштоф Лонтка (зліва направо).

Сергій Наумук

У Луцьку триває міжнародна наукова конференція

Захід «Досвід ревіталізації і промоції історико-культурної спадщини» зібрав українських та польських науковців

Конференція проходить у рамках реалізації проекту "Нове життя старого міста: ревіталізація пам6яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна". Його фінансують за Програмою транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020.

З вітальними промовами виступили виконувач обов’язків Луцького міського голови, секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, директор Центру європейських проектів, доктор філософії Лєшек Буллер, віце-консул генерального консульства РП в Луцьку Марек Запур, директор управління інвестиційних проектів адміністрації міста Люблін Кшиштоф Лонтка.

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Віктрія Гомонець презентувала власне сам проект. Він має загальний бюджет майже 1,7 мільйона євро.  

Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцької міської ради Вікторія Гомонець презентувала власне сам проект. Він має загальний бюджет майже 1,7 мільйона євро. З них понад 1 мільйон євро отримає Луцьк на реставрацію башти Чарторийських, монастиря єзуїтів з підвалами. У Любліні натомість відновлюватимуть Готичну вежу.

Затим науковці обговорять проблему збереження спадщини на трьох панелях: "Досвід ревіталізації об’єктів історико-культурної спадщини", "Інноваціні підходи до збереження культурної спадщини" та "промоція культурної спадщини як складова розвитку туризму".

Виступає Лєшек Буллер.
Виступає Лєшек Буллер.

 

 
 

 

 
 

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel