Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Камерний оркестр «Квінта» з Ковеля відзначив 15-річчя творчої діяльності

Уже 15 років тішить мистецтвом глядачів камерний оркестр “Квінта”.

kovelrada.gov.ua

Камерний оркестр «Квінта» з Ковеля відзначив 15-річчя творчої діяльності

Торік колективу було присвоєно звання народного

Десятки концертів у Ковелі та області, для учасників АТО, виступи за кордоном, благодійні мистецькі заходи. Оркестр став одним із символів міста залізничників, його візитівкою, інформує Ковельська міська рада.

Відзначили ювілей концертом у рідній школі мистецтв. На сцені викладачі та учні і незмінний керівник “Квінти” Тетяна Корнєва. Саме вона створила цей чудовий колектив, багатьох його учасників вчила грі на скрипці. Усе життя вона присвятила музиці і своїм талантом, баченням прекрасного ділиться з оркестрантами.  

“Квінта” неодноразово була учасником різноманітних конкурсів, фестивалів. І свідченням високого рівня виконавської  майстерності є відгук від організаторів творчих змагань, що проходили у Трускавці. «Квінта» – це віддані улюбленій справі педагоги, котрим небайдуже майбутнє їх учнів, духовне здоров’я нації та суспільства. Колектив продемонстрував передовий професійний досвід Ковельської школи мистецтв та високий рівень організації  культурного виховання дітей. Оргкомітет фестивалю висловлює щиру подяку  міській владі за підтримку  колективу  та безпосередньо - музикантам», – йдеться у листі.

Було представлено багато стилів та творів композиторів різних епох. Прозвучала пісня “Ода Києву” місцевого автора, викладача школи мистецтв Юрія Заворотинського на слова місцевого ж поета Анатолія Семенюка. А виконав твір директор школи мистецтв Андрій Мигуля.  

Безліч теплих слів на адресу камерного оркестру прозвучало і під час святкового концерту. Заступник міського голови Ігор Прокопів  вручив подяки міського голови учасникам колективу, а його керівника Тетяну Корнєву відзначено почесною грамотою управління культури облдержадміністрації. Начальник відділу культури Вікторія Савлук передала для потреб музикантів смички, струни і пообіцяла — нові сценічні костюми.

Яскравий  виступ “Квінти” не дає глядачеві занудьгувати, адже окрім класичних і спокійних композицій, оркестр виконує енергійні та бадьорі мелодії. Було представлено багато стилів та творів композиторів різних епох. Прозвучала пісня “Ода Києву” місцевого автора, викладача школи мистецтв Юрія Заворотинського на слова місцевого ж поета Анатолія Семенюка. А виконав твір директор школи мистецтв Андрій Мигуля. 

Завершили свято виступом дітей, які лише починають опановувати гру на скрипці. Але незабаром вони стануть віртуозами цієї справи і хтозна, можливо, на наступному ювілеї “Квінти” вони будуть його солістами.

 

Telegram Channel