Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Вийшов перший ролик фільму про Лесю Українку (Відео)

На думку режисера, Дарина Полуніна відмінно впорається з роллю Лесі Українки.

afisha.tochka.net

Вийшов перший ролик фільму про Лесю Українку (Відео)

До дня народження великої української письменниці Лесі Українки команда фільму про відому поетесу випустила перший тизер майбутнього байопіку під робочою назвою «Леся Українка. Узлісся»

У сюжеті ролика відображений один з найдраматичніших проміжків в долі поетеси - це час, який вона провела з Сергієм Мержинським у кінці його життя. Леся Українка самовіддано дбала про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді, в одну жахливу ніч, вона написала одну зі своїх відомих поем "Одержима", повідомляє видання Точка.

У ролику фільма Леся опиняється в трагічний момент свого життя, але вона знаходить в собі сили, щоб перетворити горе та біль втрати в глибинну і дуже проникливу творчість. Багато дослідників говорять, що саме ці події стали переломним моментом в її житті, який дав Лесі як художнику, новий поштовх, після якого її поезія стала більш зрілою, глибокою, драматичною та принесла їй світове визнання.

Леся Українка самовіддано дбала про коханого, намагаючись полегшити його останні дні.
Леся Українка самовіддано дбала про коханого, намагаючись полегшити його останні дні.

– У майбутньому фільмі, як і в тізері, ми хочемо показати некласичний і незвичайний образ Лесі Українки. Ми всі звикли до портрету на шкільній стіні і сухих фактів, які викладали нам вчителя літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, з глибокими почуттями. Ми покажемо образ справжньої жінки-Енігми, розповімо про всі містичні і суперечливі повороти її долі, – кажуть продюсери фільму Юлія Синькевич і Марія Москаленко.

Ми всі звикли до портрету на шкільній стіні і сухих фактів, які викладали нам вчителя літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, з глибокими почуттями. Ми покажемо образ справжньої жінки-Енігми, розповімо про всі містичні і суперечливі повороти її долі.

Роль Лесі Українки в тізері виконала молода українська актриса Дарина Полуніна, яка зіграє відому поетесу і в стрічці. Режисер байопіка Нана Джанелідзе розповіла, що їй з Дашею дуже легко працювалося.

 Дарина Полуніна в ролі Лесі Українки.

Дарина Полуніна в ролі Лесі Українки.

– Дарина дуже неординарна актриса, на яку чекає велике майбутнє. З першого погляду я зрозуміла, що вона відмінно впорається з роллю Лесі Українки. Насправді, для всієї команди зйомки тізера стали своєрідним випробуванням: ми повинні зрозуміти, наскільки точно ми можемо відтворити той образ Лесі, який лежить в основі сценарію та ідеї нашого фільму, наскільки нам комфортно працювати всім разом. На мою думку, все вдалося як краще, – зазначила Нана.

Зйомки тізера проходили в Києві - в Голосіївському парку і в декораціях однією з фотостудій. Сценарій і концепція тізера розроблені Наною Джанелідзе. Ідея реалізована продакшен компаніями JS Films і FX Films.

Аліна Ольхович

Telegram Channel