Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Лучани вшанували великого Кобзаря у день його народження

Традиційно, лучани на площу прийшли з власними “Кобзарями”.

lutskrada.gov.ua

Лучани вшанували великого Кобзаря у день його народження

Сьогодні минає 205-та річниця від дня його народження. З цієї нагоди у Луцьку відбулося літературно-мистецьке свято «Нас єднають думи Кобзаря»

Сотні лучан зібралися біля пам'ятника Тараса Шевченка, що на проспекті Волі, щоб вшанувати видатного українського поета, чудового художника, людину, якій Всевишній дав талант випереджати час і нести народу своє бачення істини, повідомляє Луцька міська рада. Серед них народний депутат України Ірина Констанкевич, виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт, представники обласної влади, депутати, представники громадських організацій, студентська та учнівська молодь.

В акції «Мій «Кобзар» цьогоріч взяли участь 211 громадян. Найповажніші учасники акції — Антон Костюк (90 років) та Ростислав Кушнірук (89 років). 

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника Тараса Шевченка. Потому перед присутніми виступили представники творчої інтелігенції, науковці, які говорили про роль творчості Кобзаря, значущість його слів у нинішні часи, а молодь декламувала його твори. Традиційно, лучани на площу прийшли з власними “Кобзарями”. Ця книга здавна шанується як реліквія в українських родинах. В акції «Мій «Кобзар» цьогоріч взяли участь 211 громадян. Найповажніші учасники акції — Антон Костюк (90 років) та Ростислав Кушнірук (89 років).

Потому у Волинському обласному академічному музично-драматичному театрі розпочалася літературно-мистецька композиція “Наш Тарас”, присвячена 2015-й річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Неповторні твори Кобзаря у супроводі народних інструментів звучали у виконанні заслужених артистів України, студентів та викладачів Волинського обласного училища культури та мистецтв імені Ігоря Стравінського.

 

Telegram Channel