Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Нью-Йоркський напівмарафон пробіг незрячий чоловік – поруч були чотирилапі розумахи-поводирі

Цьому звершенню хочеться аплодувати стоячи...

Новое время

Нью-Йоркський напівмарафон пробіг незрячий чоловік – поруч були чотирилапі розумахи-поводирі

Три лабрадора працювали позмінно

48-річний американець Томас Панек став першою сліпою людиною, яка пробігла Нью-Йоркський напівмарафон за допомогою собак-поводирів.

Томас все життя любив бігати, але почав втрачати зір у віці 20 років. Він не хотів здаватися, тому продовжував бігати марафони з поводирями-людьми. Але чоловік хотів одного разу пробігти дистанцію без допомоги людей, а тому організував програму підготовки для собак-поводирів, повідомляє Новое время з посиланням на Insider.

Дистанцію в 21 кілометр чоловік і собаки подолали за 2 години і 20 хвилин.

Дистанцію в 21 кілометр чоловік і собаки подолали за 2 години і 20 хвилин.

Томас - президент і СЕО організації Guiding Eyes for the Blind, яка допомагає сліпим людям знайти свою собаку-поводиря. У його команді були 3 лабрадора - Уеслі, Уоффл і Газ.

Кожен з псів пробіг від 5 до 8 кілометрів під постійним наглядом ветеринарів і волонтерів, які стежили за тим, щоб з тваринами все було добре.

Газ - найстарший, семирічний член команди. Він найдовше живе з чоловіком, а тому фінішував разом з Томасом. "Для мене це особливий момент, так як він завжди був зі мною", - коментує чоловік. Також Газ любить масаж лап і грати у фрісбі.

Уоффл всього 2 роки, і вона є найшвидшою в команді. Вона обожнює горіхове масло і моркву.

Уеслі - брат Уоффл. Він дуже любить, коли йому чухають спину і добре плаває.

Чоловік сподівається, що його вчинок надихне інших людей з інвалідністю кидати собі виклик і досягати цілей, які здаються неможливими.

"Ми - справжня команда", - Томас не міг стримати емоцій після фінішу.

Telegram Channel