Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Баян – це круто і сучасно! У Луцьку назвали переможців XІ Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів  (ФОТО, ВІДЕО)

І місце - Оркестр народних інструментів Луцької музичної школи №1 ім. Ф. Шопена.

ФОТО: Олександр ПІЛЮК

Баян – це круто і сучасно! У Луцьку назвали переможців XІ Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів (ФОТО, ВІДЕО)

У Луцькій музичній школі №1 ім. Ф. Шопена підбили підсумки XІ Міжнародного конкурсу баяністів-акордеоністів «InterSvitiaz accomusik – 2019», прослуховування якого проводили і на факультеті культури та мистецтв Східноєвропейського національного університету

На музичні змагання з'їхалися талановиті баяністи та колективи з України та закордону, які довели, що гра на цих інструментах - заняття для працелюбних, а звучить ця музика чудово і в класичних, і сучасних композиціях. Прослуховування учасників відбувалися три дні. Учасники журі визначилося із переможцями у 8 номінаціях.

У категорія І-А серед наймолодших І місце зайняв Чивель Сергій із Радунської дитячої школи мистецтв із Білорусі. Хлопчик розповів, що приїхав на конкурс із братом Олександром, який теж став призером двох категорій. Разом вони ще й взяли приз серед ансамблів. А вчить юнаків грати їхній тато, який викладає у школі мистецтв.

У категорія І-Б - І місце дісталося Гончарук Марії з Турійської музичної школи, клас викладача Чикун Катерини. Ця школа й минулоріч була в числі переможців.

У категорія І-В І місце та приз сім’ї Феофана Щегельського і премію у 2000 гривень отримав Сапун Сергій із Шосткінської дитячої школи мистецтв, викладач - Лоза Юрій.

У категорія ансамблів І-Г - І місце посіла «Гармоніка» із Шосткінської дитячої школи мистецтв, викладач Ліперт Антоніна.

Категорія ІІ — коледжі. І місце у Мосейчука В’ячеслава із Чернівецького обласного коледжу мистецтв ім. С. Воробкевича, викладач Кравчук Петро, до речі, випускник нашого училища.

Категорія ІІІ не мала абсолютних переможців, а ІІ місце поділили Андрєєва Вікторія, Війтева Альона із Запорізького музучилища ім. П. І Майбороди.

Категорія ІV - ІІІ місце Мазур Назар — Інститут мистецтв Рівненського ДГУ та Гатіло Софія — Білоруський державний педуніверситет ім. М. Танка

Категорія V - ІІ місце поділили Амірханов Віталій, Трачук Денис, Чухно Маргарита.

З категорія VІ виокремили особливого переможця - Гран-прі конкурсу дісталося Пунейку Роману зі Львіської національної музакадемія ім. М. Лисенка, І місце у Гільченка Павла із цього ж закладу.

З категорія VІ виокремили особливого переможця - Гран-прі конкурсу дісталося Пунейку Роману зі Львіської національної музакадемія ім. М. Лисенка, І місце у Гільченка Павла із цього ж закладу.

Категорія VІІ — І місце - Баканов Леонід, Куніцин Ігор — дует баяністів Ніжинської дитячої музшколи ім Т. Докшицера.

Категорія VІІІ - І місце - Оркестр народних інструментів Луцької музичної школи №1 ім. Ф. Шопена.

Завідувач кафедри музично-практичної підготовки, кандидат мистецтвознавства, доцент Петро Шиманський від організаторів дякує за сприяння у проведенні конкурсу Луцькій міській та Волинській обласній радам та запрошує на нові зустрічі в Луцьку.

 


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel