Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Сьогодні не лише День сміху

Найкраще птахами милуватися у природному середовищі.

Фото: старшого наукового співробітника НПП «Прип’ять-Стохід» Ю. Корха.

Сьогодні не лише День сміху

Національний парк «Прип'ять-Стохід» нагадує про те, що сьогодні свято у пернатих

Про це повідомляється у «Фейсбуці» парку:

«1 квітня – міжнародний День птахів! Це - час прильоту пернатих додому із теплих країв. Деякі види повертаються на батьківщину ще з середини березня. Першими прилітають до нас граки, за ними - качки, гуси, лелеки, журавлі. Пізніше - дрозди, вівсянки, зяблики… Птахи живуть в усіх куточках Землі: в лісах, на полях, луках, болотах та водоймах. Всього на Землі живе понад 8600 видів птахів, з яких в Україні зустрічається 436 видів.

На території національного природного парку «Прип'ять-Стохід» науковці зареєстрували 229 видів, серед них 58 видів є зимуючими, а 141 – перелітними, інші види виявлені під час міграцій.

 До Червоної книги України віднесено 43 види пернатих тварин.

До Червоної книги України віднесено 43 види пернатих тварин. Чисельність популяцій за роки існування парку значно збільшилась таких видів: очеретянки прудкої, лелеки чорного, журавля сірого, тетеруків, підорлика великого, орябка, гоголя, синиці білої, яка зображена на емблемі парку.

Працівники парку беруть активну участь у покращенні умов існування багатьох видів птахів. До прикладу, розвішують шпаківні, синичники, гоголятники… Взимку екологи разом з школярами підгодовують зимуючих птахів. А орнітологи парку кільцюють птахів, вивчають їх міграції у весняно-осінній період, пишуть наукові публікації та статті. І це постійна пошукова наукова робота. Як результат можна побачити і фото і відео про пернатих друзів. Але найкраще ними милуватись у тих біотопах, де вони мешкають.

Птахи – окраса нашого життя!!!»

Telegram Channel