Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
У Білорусі вилучили з кіосків газету з текстами про «обісраних» корів

Про обі...них корів у Білорусі може говорити тільки президент, а іншим - зась.

Німецька хвиля

У Білорусі вилучили з кіосків газету з текстами про «обісраних» корів

Мінінформ угледів у статтях про поїздку Лукашенка на ферму «паскудство і хамство»

З кіосків "Білсоюздруку" вилучили номер "Білгазети" з підзаголовком "Обіср...а корова як символ часу". Міністерство інформації Білорусі вбачає в ньому "паскудство і хамство", повідомляє LB.ua з посиланням на Німецьку хвилю.

Кілька текстів у виданні присвячено поїздці Олександра Лукашенка у Шкловський район Могильовської області 26 березня, під час якої він відвідав одну з молочнотоварних ферм і здійняв бучу - аж до відставки чиновників. Сюжет про це показали всі білоруські телеканали. Усі цитати в тижневику, які, судячи з усього, і стали приводом для претензій, - ретрансляція прямої мови глави держави.

Кілька текстів у виданні присвячено поїздці Олександра Лукашенка у Шкловський район Могильовської області 26 березня, під час якої він відвідав одну з молочнотоварних ферм і здійняв бучу - аж до відставки чиновників.  

Відсутність газети в кіосках "Білсоюздруку" на сайті Мінінформу пояснив сам міністр - Олександр Карлюкевич. Це було рекомендацією його відомства. "Неприпустимо, коли окремі ЗМІ або інтернет-ресурси, навмисно гіперболізуючи критичні посилання, скочуються у відверте паскудство і хамство", - заявив Карлюкевич.

"Білгазету" вилучають із продажу не вперше. У 2017 році "Білсоюздрук" вилучив з продажу номер "Білгазети" за 30 травня, вважаючи недоречним знімок на першій шпальті - бика в процесі запліднення корови. Пізніше республіканська експертна комісія із запобігання пропаганді порнографії, насильства і жорстокості згідно із запитом "Білгазета" провела експертизу фотографії, але крамоли в ній не знайшла.

Telegram Channel