Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Легендарний німецький баскетболіст Дірк Новіцкі заявив про завершення кар'єри в НБА

Щемливий момент прощання...

Фото: REUTERS

Легендарний німецький баскетболіст Дірк Новіцкі заявив про завершення кар'єри в НБА

Провів 21 сезон за одну команду

Відомий німецький баскетболіст Дірк Новіцкі завершує кар'єру.

Про це 40-річний уродженець Вюрцбурга повідомив в американському Далласі ввечері у вівторок, 9 квітня, після завершення матчу, в якому його команда "Даллас Маверікс" обіграла "Фінікс Санс" з рахунком 120:109, інформує УНІАН.

Це був мій останній домашній матч. Але я залишуся тут з дружиною і дітьми, це мій новий будинок. Я став техасцем, спасибі всім вам.

"Це був мій останній домашній матч. Але я залишуся тут з дружиною і дітьми, це мій новий будинок. Я став техасцем, спасибі всім вам", - заявив баскетболіст, який грав на позиції важкого форварда.

Новіцкі протягом 21 сезону виступав за "Даллас Маверікс", тим самим поставивши рекорд НБА (Національної баскетбольної асоціації) за кількістю сезонів в одній команді. Він став найціннішим гравцем команди. У 2011 році Новіцкі привів її до першого в історії чемпіонського титулу. За свою кар'єру баскетболіст подолав позначку в 31 тисячу очок.

У 2002 році Новіцкі отримав титул найціннішого гравця чемпіонату світу з баскетболу, а три роки потому став найціннішим гравцем чемпіонату Європи.

Telegram Channel