Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Українські борчині посіли на Чемпіонаті Європи перше командне місце

Які ж молодці!

Фото: ukrwrestling.com.ua

Українські борчині посіли на Чемпіонаті Європи перше командне місце

Вибороли чотири «золота» і два «срібла»

Українська жіноча збірна з вільної боротьби під керівництвом Володимира Євонова виграла перше командне місце в загальному заліку на чемпіонаті Європи, що проходить у Румунії. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Асоціації спортивної боротьби України. 

Загалом українські дівчата виграли шість медалей на першості континенту. Три золоті нагороди були завойовані у четвер, ще три медалі українські спортсменки виграли 12-го числа. 

Українська жіноча збірна з вільної боротьби під керівництвом Володимира Євонова виграла перше командне місце в загальному заліку на чемпіонаті Європи, що проходить у Румунії.

Аліна Бережна стала чемпіонкою Європи у категорії до 72 кг. Свою першу зустріч з чемпіонкою Росії та Монголії Аліна Бережна виграла на туше. В третьому раунді Аліна трішки поступилась володарці бронзи світу та Європи та чемпіонці світу та Європи серед спортсменів до 23 років – Бусе Тосун з Туреччини. Але вже у четвертому раунді знову перемагає на туше бронзову призерку чемпіонату світу та Європи U23 з Румунії.

У фіналі Аліна зустрілась з німкенею Анною Шел, що двічі була чемпіонкою Європи U23. І знову Аліна веде у рахунку, атакує і нарешті достроково перемагає на туше!

Тетяна Кіт виграла срібло чемпіонату Європи у вазі до 57 кг. У першій сутичці Тетяна не дала своїй італійській суперниці шансу, хоча та є бронзовою призеркою Середземноморського чемпіонату. З рахунком 4:3 Тетяна перемогла у чвертьфіналі бронзову призерку чемпіонату Європи з Франції. У боротьбі за вихід до фіналу українка пройшла молдовську борчиню - чемпіонку Європи U23 та чемпіонку світу та Європи по молоді.

Лише у фіналі Кіт поступилася досвідченій Емесі Барка з Угорщини, на рахунку якої дві світові та чотири європейські бронзи. Боротьба йшла до останньої секунди. У підсумку в українки - срібло.

Також срібна нагорода у ще однієї українки Лілії Горішньої у категорії до 53 кг. Свою першу сутичку з французькою борчинею Лілія виграла на туше. Чвертьфінал - і знову видовищна сутичка та перемога на туше над чемпіонкою Нордичного чемпіонату та віце-чемпіонкою Європи Silje Knutsen з Норвегії. Володарка світової бронзи 2015-го Джесіка Блажка з Нідерландів поступилась Лілії у півфіналі з рахунком 6:1. У фіналі діюча чемпіонка Європи Стальвіра Оршуш взяла гору і Лілія Горішня стала срібною призеркою.

Чемпіонат Європи з боротьби триватиме у Бухаресті до 14 квітня. Попереду - змагання у греко-римському розділі у чоловіків. 

Telegram Channel