Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
На відродження історичного волинського містечка треба майже мільярд гривень

Програму відродження Олики можуть затвердити на сесії обласної ради у травні.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

На відродження історичного волинського містечка треба майже мільярд гривень

Проект Обласної програми відродження історико-архітектурної спадщини Олики на 2019-2020 роки отримав підтримку членів постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді спорту та туризму, засідання якої відбулося минулого тижня

 Нині ж, за словами заступника директора департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Андрія Ткачука, важливо, щоб депутатський корпус затвердив її на черговій сесії обласної ради 16 травня 2019 року.

– Особливих запитань у членів профільної комісії з приводу програми на засіданні не виникало, – зазначив Андрій Володимирович. – Проте вони звернули увагу на необхідність достатньо великого обсягу фінансування із Державного бюджету, а саме – 891,6 мільйони гривень. Відповідно поцікавилися наявністю підтримки з боку держави для подальшої імплементації програми.

Відтак, посадовець навів ряд аргументів на користь підтримки цієї програми, що збільшують шанси на отримання державного фінансування. Мова йде про те, що вона відповідає Стратегії розвитку Волинської області до 2020 року, а також озвученим цьогоріч Президентом України п’ятьом пріоритетам стратегічного розвитку країни. Однак, Андрій Ткачук підкреслив, що лише затверджена на обласному рівні програма матиме право на подальший розвиток і отримання фінансування, у тому числі з Державного бюджету. Тож нині – справа за депутатським корпусом Волині.

Звернули увагу на необхідність достатньо великого обсягу фінансування із Державного бюджету, а саме – 891,6 мільйони гривень.

Слід зауважити, що Обласну програму відродження історико-архітектурної спадщини Олики на 2019-2020 роки почали розробляти ще у 2018 році. Згідно з рішенням голови облдержадміністрації в жовтні минулого року створили робочу групу. Станом на сьогодні, її члени провели 4 засідання, одне з яких – виїзне. Перед, власне, поданням програми, відбулася ретельна підготовка з боку профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, а також науковців, істориків та інших вузькопрофільних спеціалістів. Саме тому програма грунтується на дуже серйозній основі.

До слова, оскільки програма передбачає відновлення та розбудову історико-архітектурних пам'яток Олики, нині продовжується розробка проекту плану лікарні, куди перенесуть медичний заклад із Замку Радзивілів. Окрім того, студенти ЛНТУ розробили ескізні пропозиції Ярмаркової площі селища у форматі 3D. Звичайно, це тільки перші ескізи, які потребують коригування. Попри це, тішить факт, що небайдужі молоді волиняни долучаються до таких позитивних ініціатив органів влади.

Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.

Джерело: Відділ інформаційної політики облдержадміністрації.
Telegram Channel