Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Ліцеїсти відроджували давню українську традицію писанкарства

Готувалися до світлого Великодня

Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк

Ліцеїсти відроджували давню українську традицію писанкарства

Відбулась майстерка з писанкарства для ліцеїстів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

На Волині писанку зазвичай ділять на кілька парних полів, на яких малюють вітрячки, грабельки або спіральки. Самобутнім є поєднання рослинних та геометричних мотивів.

Дуже часто трапляються символи родючості, землі та води: трикутнички та решіточки, хвилясті лінії. Фон писанки зазвичай вишневий або зелений, а малюнок наноситься жовтими, оранжевими, червоними, білими, рожевими чи бузковими барвами.

Дякуємо дирекції Волинська обласна бібліотека для юнацтва за сприяння у проведенні заходу та гостинність!

Писанки створюють шляхом нашарування кольорів. Спочатку віск наносять на ті місця, які хочуть, щоб залишилися білими, після чого яйце опускають у жовту фарбу, яка є найсвітлішою.

Згодом воском зафарбовують ті місця, які мають залишитися жовтими, і знову опускають у фарбу. Чим довше тримати яйце у фарбі, тим колір буде темнішим. Якщо фарба є свіжою, то, зазвичай, достатньо і 10 секунд, щоб яйце набуло світлого відтінку.

Дякуємо дирекції Волинська обласна бібліотека для юнацтва за сприяння у проведенні заходу та гостинність, зазначають в Центрі національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьку.

Джерело: Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк
Telegram Channel