Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Український фермер виробляє унікальне борошно із черемхи

Продукт є дійсно унікальним.

kurkul.com

Український фермер виробляє унікальне борошно із черемхи

У місті Первомайськ, що на Миколаївщині, господарство Golta Farm випускає незвичний для українського ринку продукт

Компанія вже 13 років спеціалізується на заготівлі лікарської сировини, цілющих трав, ягід та коренів, в тому числі й на виготовленні унікального черемхового борошна, повідомляє kurkul.com.

Черемхове борошно – результат помелу висушених ягід черемхи. Воно має запах какао та горіховий присмак.

Як зазаначає керівник компанії Сергій Белінський, насадження черемхи (біля 10 га) збереглися у Врадіївському лісовому господарстві ще з часів СРСР, раніше ягоди черемхи відправляли до Росії. Після розпаду СРСР такі поставки було закрито, тому виникла ідея не просто збирати ягоду, а виробляти своє черемхове борошно.

За словами фермера, черемхове борошно – результат помелу висушених ягід черемхи. Воно має запах какао та горіховий присмак. Безумовно таке борошно має органічне походження, оскільки черемха для виробництва використовується дикоросла.

За словами Сергія Белінський, нещодавно до них зверталися брокери – шукали чималу партію для поставок до Європи. Але у компанії поки що не вистачає потужностей для роботи на експорт.

Керівник компанії розповідає, що вони виробляють 1-2 тонни борошна раз в місяць, аби не залежувалося. А оскільки компанія не співпрацює з магазинами та супермаркетами, то і великих обсягів ніхто не замовляє. Та і ціна в нього доволі висока — 150 грн/кг.

Telegram Channel